18-11-2019

TO Budva: Predsatvljen novogodišnji program u Beogradu

TO Budva, zajedno sa kolegama iz nekoliko primorskih gradova, predstavila svoj novogodišnji program u u Beogradu.

TO Budva: Predsatvljen novogodišnji program u Beogradu | Radio Televizija Budva

“Budva je već dvije decenije prepoznata kao regionalni centar novogodišnjih dešavanja. Pozivamo vas da i ove godine osjetite taj čarobni budvanski duh i uživate u različitim žanrovima muzičkih programa koji smo za vas pripremili, ali i u programima za najmlađe i tradicionalnom koncertu klasične muzike” – poručila je na konferenciji za novinare, nedavno održanoj u beogradskom hotelu “Moskva” direktorka Turističke organizacije opštine Budva, Maja Liješević.

Promocija novogodišnjih programa na otvorenim gradskim trgovima Budve, Bara, Tivta, Kotora i Herceg Novog, ali i zimskih programa na crnogorskim skijalištima, organizovana je od strane Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Poznati izvođači koji će nastupati u ovim gradovima izazvali su pažnju mnogobrojnih predstavnika medija, a zadovoljstvo što su važan segment novogodišnjeg programa u Budvi nisu krili ni Lena Kovačević, Nevena Božović i Hari Varešanović.

Poziv građankama i građanima Srbije da dođu u Crnu Goru tokom prazničnih dana uslijedio je i u popularnim šoping molovima: Big fashion i Ada Mall.

Nakon zajedničke promocije u Beogradu, Turistička organizacija opštine Budva organizovaće 28. novembra i press konferenciju u Sarajevu, a još jedno druženje sa novinarima i izvođačima u opuštenoj atmosferi Beograda planirano je za početak decembra.


Još jednom da podsjetimo da će program na trgu početi u subotu, 28. decembra, kada će nastupiti trebinjski rok sastav “Krugovi u žitu”, „Akademia“ i “Katapult“ iz Bara i kultni hrvatski rock sastav „Psihomodo pop“.

U nedjelju, 29.decembra u podne će koncert održati poznata džez pjevačica iz Srbije – Lena Kovačević, dok će se u noćnim satima predstaviti Gradska muzika Budve, budvanski bend “Refugie Jesus & Apostols” i hrvatski rock muzičar Neno Belan sa bendom.

U ponedjeljak 30. decembra održaće se podnevni koncert crnogorskog gudačkog kvarteta „Lords of the Strings“, čiji članovi su ujedno i muzičari crnogorskog simfonijskog orkestra.

Istu noć nas očekuje veče elektronske muzike koje će “otvoriti” budvanski DJ-evi Stevan Mandić i John K, a potom će nastupiti svjetski poznati turski DJ – Mahmut Orhan i francuski DJ duo „Offenbach“.

Poslednjeg dana ove godine, 31. decembra u dnevnim satima će biti organizovan program za najmlađe, dok će uveče nastupiti crnogorski sastav „The Grupa“, poznata pop pjevačica Nevena Božović i regionalna zvijezda – Zdravko Čolić.

U srijedu, 1. januara od 14 sati planiran je koncert klasične muzike u okviru kojeg će nastupiti renomirana crnogorska operska imena: Marijana Šovran (sopran), Marko Kalajanović (bariton), Lana Asja Dabović (sopran), Emilija Minić (sopran) i poznati srpski tenor Stevan Karanac. Soliste će i ove godine pratiti Mediteranski revijski orkestar pod dirigentskom palicom Radovana Papovića, a na flauti će svirati i budvanka Ksenija Franeta.

U večernjim satima će na Trgu prvo zapjevati klapa “Assa Voce” iz Podgorice, onda ćemo se podsjetiti poznatih hitova grupe “Hari Mata Hari”, nakon kojih će nastupiti zvijezda narodne muzike – Svetlana Ceca Ražnatović.