25-09-2023

Tokom vikenda uhapšeno 45 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim drumovima evidentirala 46 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet lica zadobila teške tjelesne povrede, dok je 13 lica zadobilo lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.


Ilustracija, Foto: Uprava policije/Platforma „X“

Kako su kazali, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 159 prekršajnih prijava, izdali 1.059 prekršajnih naloga, oduzeli 15 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

"Zbog vožnje pod dejstvom alkohola policija je lišila slobode 45 vozača, od čega je 18 vozača lišenih slobode u Podgorici. Dva vozača iz Podgorice su zatečena da upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola u koncentracijama većim od 2 g/kg. Mobilna jedinica saobraćajne policije je na auto – putu zaustavila vozača M.V. (62) iz Podgorice i utvrdila da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,52 g/kg. On je prilikom lišenje slobode omalovažavao službenike policije. Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju Uprave policije.