24-01-2018

Traži se saslušanje gostiju sa svadbe Marovića i Popovića

U podgoričkom Višem sudu juče je održano ročište na kojem se raspravljalo o trajnom oduzimanju imovine Miloša Marovića i njemu bliskih osoba.

Traži se saslušanje gostiju sa svadbe Marovića i Popovića | Radio Televizija Budva

Specijalno tužilaštvo podnijelo je nalog za oduzimanje stanova i placeva u Budvi i Tivtu. Marovići se nisu pojavili u sudu, kao ni optuženi Ivan Popović, koji je brat Tamare Popović, supruge Miloša Marovića.

Branilac Ivana Popovića je sudu dostavio spisak gostiju sa svadbe Ivana Popovića i Milene Marković. Pored imena svakog gosta navedeno je sa koliko je ko novca donio, pa je tako dobijen podatak da su Popovići dobili ukupno 25 hiljada eura.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević prigovorila je ovom dokazu napominjući da to ne može biti relevantan dokument i da Tužilaštvo moralo da utvrdi i koliko su Popovići utrošili za samu organizaciju svadbe.

"Imovina Popović Ivana zakonito stečena, nema nikakvih dodirnih tačaka sa pravnim postupkom Miloša Marovića", kazao je Nikola Kavedžić, punomoćnik Ivana Popovića.

Isti spisak dostavljen je i za svadbu Miloša Marovića i Tamare Popović, ali bez iznosa o poklonu. Među zvanicama sa svadbe su i bivši premijer Milo Đukanović sa suprugom, kontroverzni biznismen Branislav Mićunović ali i pjevačica Ana Bekuta. Odbrana ostaje pri predlogu da se saslušaju sve zvanice sa svadbe kako bi se tačno utvrdio iznos prihodovanja.

Odbrana je predložila niz novih dokaza među kojima su i ugovori o zajedničkoj gradnji sklopljeni između Ivana Popovića i Petković Vesne i Petković Antuna koji će biti saslušani kao svjedoci.

Takođe, svjedoćiće i Ivan Knežević i Zoran Lubarda koji će se izjasniti o pozajmici od 120 hiljada eura koje cu navodno dali Popoviću.

Advokat Miloša Marovića, Vladimir Marinkov, predložio je kao dokaz i iznos koji je Svetozar Marović prihodovao od dnevnica u vrijeme državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Sljedeći pretres zakazan je za 20. februar u 12 sati.