30-03-2018

Turnir za pomoć novinaru Dušku Šiljku

Redakcija dnevnog lista "Sloboda" u nedelju 1. aprila sa početkom u 12 časova organizuje humanitarni turnir u malom fudbalu, za pomoć novinaru Dušku Šiljku.

Turnir za pomoć novinaru Dušku Šiljku | Radio Televizija Budva

Turnir će se igrati na terenu SC "Vuk", u Maslinama-iza OŠ "Vladimir Nazor". Na turniru će učestvovati četiri ekipe- sportista, političara, novinara i NVO aktivista. Predviđeno je da turnir utakmicom otvore političari i novinari, dok će se u drugom polufinalnom meču sastati NVO aktivisti i sportisti.
Sva prikupljena sredstva biće uplaćena na žiro-račun CKB banke : 510-26-11-973-213020-07, primalac: Duško Šiljak, sa naznakom: "Za pomoć u liječenju".

Šiljku je neophodna hitna transplatacija bubrega, a sredstva za tako nešto nedostaju. Za operaciju je potrebno 40.000 evra.

"Za kratko vrijeme uspjeli smo da animiramo veliki broj kolega novinara kao i ljude iz svijeta politike, sporta i NVO sektora. Ovaj humanitarni turnir poslužiće svrsi i nadamo se da ćemo toga dana prikupiti značajna sredstva za našeg kolegu Duška Šiljka. Ovim putem apelujemo na sve ljude dobre volje, medijske kuće i političke stranke da uplate novac na žiro račun Duška Šiljka, kako bi što prije otputovao na operaciju. Između ostalih, turnir su podržali i aktivno će učestvovati predstavnici svih političkih partija, kao i sportisti: Ivan Strugar, Tarik Hadžić, Duško Vlaisavljević, Goran Đurović, Bato Barac, Nenad Raičević i mnogi drugi. Takođe, akciju su podržali Zdravko Begović, predsjednik Advokatske komore Crne Gore i paroh podgorički otac Predrag Šćepanović" saopštila je Tanja Ćorić u ime organizacionog odbora "Slobode”.