27-01-2023

U Budvi trenutno boravi oko 7.200 gostiju, Franeta: Manifestacija Budi u Budvi nastavlja sa nizom lijepih događaja

Prema podacima TO Budva, trenutno na Budvanskoj rivijeri boravi oko 7.200 gostiju, od čega 6 i po hiljada boravi u privatnom smještaju, dok u hotelskom smještaju boravi oko 700 gostiju.


Foto: Arhiva, N.P.

Za ovaj period godine kako ističu iz TO Budva su i više nego zadovoljni brojem gostiju koji trenutno boravi na teritoriji Opštine Budva.

"Trenutno na Budvanskoj rivijeri boravi oko 7.200 gostiju, od toga 6 i po hiljada je smješteno u privatnom smještaju, dok u hotelskom smještaju boravi oko 700 gostiju. U privatnom smještaju su najbrojniji gosti iz Ukrajine, Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Turske", kazala je u Polisu PR TO Budva, Marija Franeta.


Foto: Printscreen

Ovom prilokom Franeta je istakla da će manifestacija Budi u Budvi nastaviti sa ciljem da obogati ponudu grada i organizuje niz lijepih događaja za sve generacije.

"Od vikenda ćemo organizovati sportske sadržaje, kao i razne dječije programe ispred Starog grada", kazala je ona.

Takođe, TO Budva izdvojila je 45 hiljada eura iz svoje kase za suzbijanje sive ekonomije,a to se odnosi na pojačanu kontrolu i evidencije boravka gostiju, registraciju smještajnih objekata i naplatu boravišne takse.

"To je nešto što je planom i programom TO Budva svake godine, 45 hiljada eura je opredijeljeno za suzbijanje sive ekonomije koju ćemo sporvesti u djelo zajedno sa turističkom inspekcijom", istakla je Franeta.

Nakon uspješno završenog Street food festivala ugostiteljske kućice su vraćene ispred Starog grada, pa će mještani i razni posjetioci moći da uživaju u njihovoj ponudi do polovine februara mjeseca.

D.Č.