18-03-2022

U Luksemburgu veliko interesovanje za turističku ponudu Crne Gore

Podaci LuxairTours-a pokazuju da buking za Crnu Goru do polovine marta već prevazilazi brojke ukupnog bukinga za prošlu godinu, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije, Ana Tripković Marković.

U Luksemburgu veliko interesovanje za turističku ponudu Crne Gore | Radio Televizija Budva

Foto: NTO

Ona je kazala da je to izuzetno ohrabrenje za NTO i turističku privredu Crne Gore da intenziviraju aktivnosti na ovom tržištu.

S tim u vezi u kratkom roku biće realizovana i posjeta medija iz Luksemburga kao i predstavnika Luxair-tours-a Crnoj Gori u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i LuxAir-a, kao i poslovna radionica, a u cilju detaljnijeg upoznavanja sa ponudom i uspostavljanja kontakata sa predstavnicima turističke privrede.

„Crna Gora je destinacija koja ima veliki potencijal za različite vrste ponude a na sastanku je iskazano je veliko interesovanje za našu destinaciju, naročito za luksuzni turizam, eko i aktivni turizam”, rekla je Tripković Marković nakon sastanka održanog u organizaciji Ambasade Crne Gore u Belgiji.

Tripković Marković i direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreovski, sastali su se danas sa izvršnim direktorom avio-kompanije Luxair, Žilom Fejtom u Luksemburgu.

Tripković Marković kazala je da je zadovoljna činjenicom da ta kompanija direktnim letovima povezuje Crnu Goru i Luksemburg i time značajno doprinosi ostvarenju turističkog prometa sa ovog tržišta.

Ona je predstavila integralnu ponudu destinacije, aktuelne paket aranžmane i hotelsku ponudu za ovu ljetnju turističku sezonu, ali i narednu zimsku sezonu.

Aerodromi Crne Gore postaju sve vidljiviji u evropskoj javnosti, a samim tim i sve značajnija karika crnogorske privrede.

Nakon realizacije niza uspješnih aktivnosti koji, u konačnom, znače veću posjećenost Crne Gore i puniji državni budžet, na sastanku sa predstavnicima Luxair-a otvorena je tema održavanja direktne linije sa Luksemburgom tokom cijele godine.

Jandreoski je kazao da bi se, na ovaj način, Aerodromi Crne Gore svrstali u red uglednih i povlašćenih kompanija, a na dobitku bi bila i država.

„Raspoloženje sa luksemburške strane postoji, pitanje je samo da li će oni u kratkom roku uspjeti da riješe izvjesne operativne procedure", naveo je Jandreoski.

On je kazao da su ranije dogovorili da će Luxair od jula letjeti dva puta sedmično na destinaciji Podgorica – Luksemburg - Podgorica.

„Ovo je prilika da još jednom pozovem našu cijenjenu dijasporu da posjete svoj dom, ali vjerujem da ćemo dočekivati i izvorne stanovnike. ACG su vaša prva destinacija i dočekaćemo vas kako dolikuje - domaćinski. Dobrodošli u Crnu Goru!", rekao je Jandreoski.

Sastanku su prisustvovali i crnogorski ambasador za države Beneluksa Ivan Leković i savjetnik direktorice NTO Amel Dedeić.

Tokom posjete Luksemburgu, delegacija iz Crne Gore, imala je zvanične sastanke u Generalnoj direkciji za turizam u Ministarstvu ekonomije sa Jeanne Tonnar i Luisom Soaresom, kao i sa direktorom Nacionalne turističke organizacije Luksemburga, Sebastien Reddeker.

Takođe, predstavnici NTO sastali su se i sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u Luksemburgu ZK Bihor Luksemburg, Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu, Udruženje Luksemburg-Crna Gora i udruženje BD Fond.