09-05-2023

U tri škole u Srbiji učenici pravili spiskove sa đacima u koje bi pucali

Kako je u MUP-u potvrđeno za portal N1, u tri škole u Srbiji učenici su pravili spiskove sa đacima u koje bi pucali. Oni su svi privedeni zajedno sa roditeljima, a prijavili su ih učenici i drugi roditelji.

U tri škole u Srbiji učenici pravili spiskove sa đacima u koje bi pucali | Radio Televizija Budva

Foto: Pexels

U pitanju su škole „Despot Stefan Lazarević“ u beogradskom naselju Mirijevo, a majka jednog od učenika dostavila je portalu N1 dopis uprave škole. Za tajportal je rekla da su roditelji uznemireni i da mnogi neće slati svoju djecu u školu.

Kako je rekla, sa svojom porodicom sklonila se u vikendicu van Beograda.



„Obavještavam Vas da je 8.5.2023. godine u prijepodnevnim časovima za vrijeme 4. časa, učenik naše škole na času napravio spisak učenika „koje želi da ubije“. O događaju sa časa obaviješteni smo od strane predmetnog nastavnika koja je dovela učenika u kancelariju direktora. Odmah smo pozvali školskog policajca i obavljen je razgovor sa učenikom u prisustvu pedagoga, pomoćnika direktora i direktora škole“, stoji u dopisu koji je portal N1 dobio od jednog roditelja.

I u OŠ Bora Stanković na Voždovcu dva učenika 5. razreda pravila su spisak, kao i učenik u jednoj školi u Bajinoj Bašti.