21-03-2022

UP: Uhapšeno 75 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola

Tokom vikenda na crnogorskim putevima evidentirano je 27 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba smrtno stradala kao pješak, dok je jedna zadobilo teške tjelesne povrede, a sedam osoba je zadobilo lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.


Ilustracija, Foto: Pexels

Kako su kazali, u istom periodu pripadnici saobraćajne policije su podnijeli 880 prekršajnih prijava, izdali 435 prekršajnih naloga, oduzeli 16 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

"Zbog vožnje pod dejstvom alkohola policija je lišila slobode 75 vozača", dodaje se u saopštenju.

"Grupa policije za bezbjednost saobraćaja na putevima je lišila slobode D.S. (31) iz Podgorice koji je vozio brzinom od 172 km/h gdje je dozvoljena brzina ograničena saobraćajnim znakom do 80km/h, a koji je bio pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1.78 g/kg.
Nikšićka policija je lišila slobode V.V. (60) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2.71 g/kg.
Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju", kazali su iz Uprave policije.