04-11-2021

Uskoro konačne izmjene KZ u dijelu zaštite novinara

Najvažnije je da se u interesu novinara, ali i u interesu slobodne riječi i demokratije, zajednički dođe do najboljeg zakonskog teksta u dijelu izmjena Krivičnog zakona, koje se odnose na zaštitu novinara, poručio je predsjednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić.

Uskoro konačne izmjene KZ u dijelu zaštite novinara | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Milačić je predlagač izmjena Krivičnog zakonika u dijelu veće krivično-pravne zaštite novinara.

On je danas u prostorijama Ministarstva pravde imao konsultacije sa predstavnicima tog resora, kojima je prisustvovao i ekspert za krivično pravo prof. Dr Zoranom Stojanovićem, a u susret finalizovanju konačnog zakonskog teksta izmjena i dopuna.

„Nakon što je Odbor za politički sistem i pravosuđe jednoglasno prihvatio izmjene i dopune Krivičnog zakonika u dijelu veće krivično-pravne zaštite novinara, koji sam na inicijativu devet organizacija u julu predao u Skupštinsku proceduru, obavio sam razgovor sa predstavnicima Ministarstva pravde i stručnjakom za krivično pravo prof. Dr Zoranom Stojanovićem, kako bih usaglasio ekspertske sugestije i te sugestije uvrstio u predlog izmjena i dopuna”, naveo je Milačić.

On je saopštio da je razgovor bio itekako plodotvoran.

“Detaljno sam saslušao njihovu argumentaciju i vrlo brzo ću, kako smo se dogovorili, sve kvalitetne sugestije Ministarstva, ali i, ukoliko ih bude, sugestije predstavnika novinarskih organizacija, uvrstiti u svoj zvaničan predlog i predati u skupštinsku procedure”, poručio je Milačić u izjavi za medije.


(RTCG)