01-12-2022

Uspješna godina za Gradsku muziku: Primorske uniforme i sjajan repertoar prepoznati u regionu

Godina koja ostaje za nama za Gradsku muziku Budve bila je sjajna a aktivnosti još uvijek traju. Poslije dvije godine korone i mirovanja, 2022. godina bila je veoma aktivna, počevši od maja, pa do tradicionalnih nastupa tokom ljetnje sezone u saradnji sa TOB-a ali i NTO Crne Gore.

Uspješna godina za Gradsku muziku: Primorske uniforme i sjajan repertoar prepoznati u regionu | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Gradska muzika Budve od 2. do 4. decembra nastupiće na sajmu turizma u Sarajevu, a sjajne utiske nose i sajmova iz Beograda i Novog sada, kazala je za RTV Budva članica Gradske muzike, Stanislava Rajković.

"Utisci su nam izuzetni, na najljepši način smo predstavili naš grad. U Novom Sadu smo nastupali na glavnom gradskom trgu napravivši naš čuveni đir, gdje smo bili zapaženi i predstavili smo Budvu i Crnu Goru najbolje moguće. Rekaicje su bile nevjerovatno pozitivne, ljudi iznenađeni i oduševljeni kako našim repertoarom koji se sastoji od traidiconalnih marševa tako i našim izgledom i primorskim unfiormama", istakla je ona.


Foto: Printscreen

Gradska muzika Budve bila je i dio proslave 50. godina KUD "Kanjoš" odakle takođe nose pozitivne utiske.

"Istakla bih da postoje ti standardni datumi koje obilježavamo, najskoriji je bio Dan opštine Budva, gdje smo gradskim ulicama, Budve, Svetog Stefana i Petrovca obilježili našim čuvenim đirom ZA Dan opštine. takođe smo nastupili i na proslavi 50. godina KUD "Kanjoš", gdje nam je bilo divno i ovim putem se Kanjoševcima zahvaljujem na pozivu. Bilo je izuzetno emotivno, vratiti se u to neko vrijeme kada je Kanjoš bio u pUnom sjaju. Ja sam nekada davno bila njihov član i bilo je fantastično", istakla je Rajković.



Gradska muzika uvijek je otvorena za nove članove, a posebno su ponosni na nove članove iz redova osnove škole, a ne zaboravljaju pomenuti ni svoje mlade članove koi su u Gradskoj muzici već sedam ili osam godina.

"Primamo nove članove, probe su nam ponedjeljkom i četvrtkom do 20h, naši novi mladi članovi pokazali su veliku volju i želju da svirjau, izuzetno su odgovorni, redovni na probama i bilo bi lijepo da budu primjer i ostaloj omladini da nam se priduruži u našem radu", istakla je ona.

Kada je u pitanju repertoar očekuju nas noviteti

"Gradska muzika ima energiju koju prenosi na publiku, a publika nam uzvraća istom mjerom i onda se na koncertima i tadicionanim đirovima napravi nevjrovatna energija i atmosfera koja se riječima ne može prenijeti. Postoji posebna emocija kada je u pitanju Gradska muzika među nama članovima koju prenosimo i na publiku. Repertoar je obogaćen novim kompozicijama, ali smo ostali pri evergrinu, rok muzici i pop muzici, a biće noviteta i na novogodišnjem koncertu koji će biti upriličen 30. decembra u 17.30h na gradskom trgu, a to je filmska muzika", kazala je Rajković.

Imaju dosta planova za budućnost

"Imamo dosta naznaka za saradnje sa Opštinom i TOB-a, sa kojima i inače sarađujemo, ali atmosfera što se tiče saradnje sve je bolja. Poslije novogodišnjeg koncerta očekuje nas zaslužena pauza u januaru, koju uvijek napravimo, a ond idmeo dalje. Očekuje nas kupovina novih instrumenata i uniformi i nastavak u ovom maniru uspjeha", kazala je.

Rajkoviće je iskoristila priliku i da se zahvali našoj meidjskoj kući, za kako je kazala podršku i konstatno praćenje njhovog rada.


J.M.