28-01-2023

Večeras u Modernoj galeriji koncert „Opus Prenatum”

Koncert „Opus Prenatum” - djelo kompozitora Vladimira Martina (Vladimir Martyn, biće večeras u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve.


Foto: JU Muzeji i galerije Budve

Rekonstrukciju djela ce izvjesti Egor Lebedev - klavir, Hermes Zigot (Hermes Zygott) - kristalne zdjele.

Egor Lebedev je mladi reditelj i muzičar, sve što radi je eksperiment da pronađe nešto novo. Poslednjih godina iscenirao je mnogo predstava i snimio jedan igrani film.

Hermes Zigot (Hermes Zygott) je slikar, muzičar, umjetnik performansa i instalacija. Frontmen muzičko-poetskog projekta „Hermes'brothers”. Godine 2007. upoznao je kompozitora i filozofa Vladimira Martinova. Poslije dva zajednička putovanja na Tibet, Vladimir Martinov je 2013. godine napisao djelo „Opus Prenatum”, za kristalne zdjele, solo sopran i gudački ansambl antičke muzike Moskovske filharmonije „Opust Posth”, gdje je Hermes Zigot svirao na kristalnim zdjelama. Predstave su održane u maloj sali Moskovskog konzervatorijuma, u Novogolutvinskom manastiru Svete Trojice, po projektu Platforma Kirila Serebrinikova.

Hermes je sarađivao sa Olegom Kulikom, ruskim konceptualnim umjetnikom, koji je svojevremeno u Budvi održao performans u sklopu umjetničkog programa Grada teatra.


JU Muzeji i galerije Budve