11-03-2023

(VIDEO) Bečić: Svjestan sam odgovornosti koju ova funkcija nosi i uvjeren u snagu koju imamo kada smo ujedinjeni

"U prepunoj sali Event centra Exclusive u Nikšiću, uz prisustvo preko hiljadu Nikšićana, večeras je održana četvrta po redu pobjednička Konvencija predsjedničkog kandidata Alekse Bečića", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

(VIDEO) Bečić: Svjestan sam odgovornosti koju ova funkcija nosi i uvjeren u snagu koju imamo kada smo ujedinjeni | Radio Televizija Budva



,,Danas stojim pred vama kao kandidat za predsjednika Crne Gore, svjestan odgovornosti koju ova funkcija nosi i uvjeren u snagu koju imamo kada smo ujedinjeni oko zajedničkog cilja - izgradnje bolje budućnosti za sve nas.”

Bečić je naglasio da to neće biti teško ako se okrenemo budućnosti i istovremeno izvučemo pouke iz prošlosti, jer kao država bićemo uspješni samo ako izgradimo mostove među ljudima umjesto zidova među nacijama, kao pojedinci bićemo uspješni ako izgradimo mostove povjerenja među sobom umjesto da podižemo zidove sumnje i nepovjerenja.

Nikšićanima je obećao da je spreman da sluša probleme i potrebe građana, ali da nije spreman da se pridruži onima koji su 35 godina bili na vlasti, koji su uništili ekonomiju, opljačkali našu zemlju, koji su proganjali ljude Crne Gore, koji su atakovali na našu braću i sestre, naše komšije i prijatelje, istakavši da mu njegova čast ne dozvoljava da sa takvim političarima i protivkandidatima gradi mostove saradnje i povjerenja.

,,Niti sam ikada svoje progonitelje nazivao prijateljima, niti sam otišao iz zemlje u trenutku kada smo mi, protivnici bivšeg režima, zajedno sa našim građanima, bili žrtve jednog užasnog sistema i poretka, koji je pred sobom rušio sve što u tom trenutku nije bilo DPS-ovo", naglasio je Bečić.

Naveo je da njegov protivkandidat sebe naziva patriotom, ali da je za njega mjera patriotizma bila uništavanje privrede, rasprodaja imovine, zaduživanje zemlje i pretvaranje prirodnih resursa u privatna dobra njegovih prijatelja i tajkuna.

Bečić je istakao da je većinu pristojnih i obrazovanih građana Crne Gore blagostanje koje je osjetio gospodin Đukanović zaobišlo, jer je to blagostanje selektivno, poručujući da se on bori za državu blagostanja za sve, a ne samo za neke, koji lojalnošću vladajućoj partiji kupuju dozvolu da mogu da je pljačkaju.

Na kraju je građanima poručio:
,,Izborićemo se zajedno, jer kao što je jednom jedan mudar čovjek rekao, "Vrijeme ne liječi sve, ali liječi najviše. Ako neki bol traje i posle toliko godina, to ne znači da se vremena nisu promijenila, već da su se promijenile neke druge stvari. Neko je izgubio čast, neko pamet, neko vrlinu. A, neko svo troje. Zato smatram da je pametno glasati časno, da Crna Gora pobijedi!”

Osim Bečića na Konvenciji su govorili poslanik Momo Koprivica, univerzitetski profesor Miroslav Doderović, dr Nada Krivokapić, šefica Kluba odbornika i funkcionerka Grupe građana ‘’Ne damo Nikšić’’ i sportski trener Dejan Ivanović.