10-02-2023

(VIDEO) Đurović: U toku izrada Plana za pripremu ljetnje turističke sezone

Priprema ljetnje turističke sezone i digitalna promocija na stranim tržištima bile su glavne teme današnje sjednuce Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne Gore čiji je domaćin u Budvi bilo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

(VIDEO) Đurović: U toku izrada Plana za pripremu ljetnje turističke sezone | Radio Televizija Budva

Foto: Mediabiro

“Imajući u vidu poseban značaj koji ljetnja turistička sezona ima za ekonomiju Crne Gore, smatram da je njena kvalitetna i pravovremena priprema i promocija jedan od naših najvažnijih zadataka. Da bismo to postigli, potrebna je dobra međuinstitucionalna saradnja koju, vjerujem ostvarujemo, kako kroz rad ovog odbora tako i kroz rad Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje odvijanja turističkih sezona na nivou države" kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.On je poručio da je u toku izrada Plana za pripremu sezone čiji je cilj stvaranje preduslova za unaprjeđenje ambijenta za poslovanje turističko-ugostiteljske privrede.

“Kada je u pitanju promocija države, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, naša turistička privreda je u prethodnom periodu uzela učešće na značajnim međunarodnim sajmovima i berzama. Samo ovog mjeseca u Rigi, Tel Avivu, sljedeće sedmice u Ljubljani gdje smo zemlja partner, a do kraja mjeseca očekuje nas i učešće na sajmovima turizma u Beogradu i Minhenu", poručio je Đurović.