21-08-2020

(VIDEO) Pokret 22. novembar: Isplata zarada nije nikakav spektakl već obaveza

Članovi Pokreta 22. novembar danas su se okupili ispred zgrade lokalne uprave, na Trgu sunca, gdje su na livadi kroz performans "Opštinski limunada relaks" iskazali stav o situaciji u Budvi koju vide kao jako tešku i složenu. Oni su kazali za naš portal, da su performansom, između ostalog, htjeli ukazati na to da isplata zaostalih zarada nije nikakav spektakl već obaveza, te da je, u vezi sa tim, i odgovornost prema građanima obavezna.


Današnji performans, Foto: Pokret 22. novembar

"Kroz ružičaste naočare bolji mi je vid, neću da ih skidam od vas me je stid!", "Umij nas platama natovari ratama!", "Postrojenje WTE sve je kristalno čisto!", "Bušio sam zidine blokirao grad, sad sam u fotelji još uvijek sam mlad" - neki su od transparenata koji su bili istaknuti pred Opštinom.


Foto: Pokret 22. novembar

Performansom su, navode iz Pokreta 22. novembar, pored glavne poruke željeli takođe da relaksiraju i nasmiju građane.

"Danas smo bili bezbrižni i konačno rasterećeni svih briga jer, sada, kada su isplaćene zaostale plate jednom broju građana, ne moramo da se opterećujemo lošom turističkom sezonom, raznim aferama, policijom na svakom ćošku i zabrinjavajućom tišinom koja je zavladala Budvom", naveli su iz ovog pokreta koji je aktivan od jula mjeseca.



Video: Pokret 22. novembar

Ističu da su, za sada, feksibilni u odnosu na dalje planove.

"Želja nam je da probudimo ono uspavano građansko kao što je svijest o pravu na rad i zaradu, pravo na slobodnu misao i slobodu govora dok god se ne vrijeđa niti jedan pojedinac", zaključili su.