11-04-2022

(VIDEO) Prva sjednica Odbora povjerenika Opštine Budva: Vukićević izabrana za predsjednicu, usvojen i Poslovnik o radu

Na konstitutivnoj sjednici Odbora povjerenika Opštine Budva, koja je održana danas u skupštinskoj sali, za predsjednicu Odbora jednoglasno je izabrana Sonja Vukićević. Takođe, glasovima svih pet članova usvojen je i Poslovnik o radu.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Vukićević je nakon sjednice kazala da povjerenici još uvijek nisu imali priliku da se dogovaraju oko budžeta.



"Dobili smo predlog budžeta, s tim što moraju da se dodaju stavke za izbore. Mi smo se na sastanku u Ministarstvu sa predsjednikom Opštine Carevićem dogovorili da postoje zakonske mogućnosti da Opština isplati plate zaposlenima na osnovu posebne odluke i da ne mora da čeka budžet", rekla je Vukićević.

Sjednici su prisustvovali i članovi budvanske izvršne vlasti: sekretari sekretarijata za finansije i investicije Petar Odžić i Joko Popović, načelnik Službe za naplatu komunalija Ninoslav Kaluđerović i načelnik Službe predsjednika Opštine Nikola Jovanović. Takođe prisutna je bila i sekretarka Skupštine opštine Budva Marija Kusovac.

Nakon što je izabrana predsjednica Odbora Sonja Vukićević, koja je takođe i predsjedvala sjednicom, zaključila konstitutivno zasijedanje, sekretar Odžić imao je primjedbu na rad Odbora, istakavši da tokom sjednice nije saopšteno više detalja o usvojenom Poslovniku o radu.

On je rekao da sa tekstom ovog akta nisu upoznati ni članovi izvršne vlasti, ni mediji.


Foto: portal RTV Budva/M.S.



Uslijedila je kratka rasprava sa članovima Odbora, koja je završena u konstruktivnom i mirnom tonu, uz izvinjenje koje su povjerenici uputili prisutnim članovima opštinske vlasti.

Vlada Crne Gore imenovala je Odbor povjerenika početkom mjeseca, a za članove su izabrani građani Budve Sonja Vukićević i Miško Rađenović, službenik lokalne uprave Saša Unčanin i predstavnice Vlade Snežana Mugoša (Ministarstvo finansija i socijalnog staranja) i Radmila Lainović (Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma).

Odbor će vršiti funkciju lokalnog parlamenta do konstituisanja Skupštine opštine Budva.


M.S.