09-03-2022

(VIDEO) Studenti Univerziteta u Prištini uoči Medicinijade posjetili Opštinu Budva

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević upriličio je danas prijem za predstavnike Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini, uoči Medicinijade koja se tradicionalno održava u našem gradu.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Tom prilikom Carević je da je zadovoljstvo ugostiti mlade ljude koji se bave medicinom, s obzirom na to šta u ovim izazovnim vremenima znači jedan stručnjak iz oblasti medicine. On je kazao da jeMedicijinada tradicionalni skup koji su u Budvi održava tradicionalno u predsezoni.



"Riječ je o skupu mladih ljudi, budućih stručnjaka u medicini, koji nudi mogućnost povezivanja i druženja studenata iz svih bivših jugoslovenskih republika. Nama je kao lokalnoj samoupravi cilj da budemo dobri domaćini i da izađemo u susret da manifestacija, pored sportskog dijela, ima i ulogu povezivanja ljudi, zbog promocije turističke destinacije i poruke da je Budva grad sporta i prijateljstva.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

"Svako je ovdje dobrodošao, želimo da svi budu svjesni da smo mi njihovi prijatelji, da ih ovdje dočekujemo raširenih ruku i da želimo da ponesu lijepe utiske i da nam ponovo dođu", poručio je Carević.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini Slađan Trajković zahvalio se prvom čovjeku Budve na prijemu.

"Medicinijada je sportsko-edukativno takmičenje u kojem učestvuju studenti sa medicinskih fakulteta u regionu. Ove godine planiramo da uvedemo razna takmičenja u znanju i edukaciji.



"Sa gospodinom Carevićem smo pričali o pomoći oko same organizacije. To je jedan veliki projekat i zahvalni smo predsjedniku na promociji i gostoprimstvu", kazao je Trajković.

Nakon pauze od dvije godine, očekuje se da će predstojeća Medicinijada okupiti najviše studenata do sada, a očekuje se dolazak preko 2.000 medicinara.



M.S.