20-06-2023

(VIDEO) U Drugoj osnovnoj školi i u OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ održane svečane dodjele diplome “Luča”

JU Druga osnovna škola organizovala je svečanost povodom dodjele diploma “Luča” najboljim učenicima, a vrijedno priznanje dobilo je 12 učenica i učenika ove škole. U OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ obilježen je završetak školske godine i svečano su uručene diplome Luča za najbolja 23 đaka.


Svečanost u Drugoj osnovnoj školi, Printscreen: Youtube/RTV Budva

U petrovačkoj OŠ “Mirko Srzentić” diplomu su zavrijedile dvije učenice devetog razreda, pa je ukupan broj lučonoša među budvanskim osnovcima ove godine 37.


Dodjela “Luče” u OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”

Diploma “Luča” je priznanje koje se u crnogorskom školskom sistemu dodjeljuje učenicima za izuzetne rezultate.

Na kraju školovanja to priznanje dobija učenik osnovne škole koji je postigao odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta koji se ocjenjuju brojčanom ocjenom, učenik gimnazije, odnosno trogodišnje, četvorogodišnje ili više stručne škole koji je ostvario isti uspjeh, te učenik koji je u osnovnoj školi postigao odličan opšti uspjeh u svim razredima u kojima se opšti uspjeh izražava brojčanom ocjenom i postigao odličan opšti uspjeh u svim razredima u gimaziji, odnosno trogodišnjoj, četvorogodišnjoj, ili višoj stručnoj školi.

Učenik može dobiti Diplomu »Luča« ako je iz jednog od nastavnih predmeta, koji se ocjenjuju brojčanom ocjenom, dobio ocjenu najmanje vrlo dobar

Sa svečanosti u Drugoj osnovnoj školi i u OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ izvještavale su kolege Nenad Pavićević, Sara Vuković i Anđela Popović.