25-08-2020

(VIDEO) Za budućnost Budve: Džaković oborio vlast iz lične materijalne koristi

Izborna lista "Marko Bato Carević Za budućnost Budve", sazvala je vanrednu press konfrenciju kako bi iznijeli jasne materijalne dokaze, koji kako kažu svjedoče o političkoj korupciji koja se desila u Budvi i promjeni izborne volje koja se desila od strane nezavisnog odbornika Stevan Džakovića, koji je prešao na stranu DPS-a.

(VIDEO) Za budućnost Budve: Džaković oborio vlast iz lične materijalne koristi | Radio Televizija Budva

Obraćajući se na samom početku, Nikola Jovanović je podsjetio javnost, da je odbornički klub DF-a, dana 27. 05. 2020 podnio krivičnu prijavu zbog stvaranja OKG, među kojima se nalazi i odbornik Stevan Džaković, sa jasnom kako je istakao namjerom da prekrajanjem izborne volje za sebe i druge članove OKG pribave protiv pravnu imovinsku korist što se kako ističe upravo i desilo, a za šta posjeduju mateirjalni dokaz.



"Ovaj dokaz ne svjedoči samo o političkoj korupciji, već i o zloupotrebi državnih organa u poltičke svrhe. Krivična prijava podnijeta je protiv Andrije Nikolića poslanika DPS-a i koordinatora DPS-a za Budvu, Dragana Purka Ivančevića, Anđele Borilović, Vladimira Bulatovića, Stevana Džakovića, Nikole Divanovića, Vula Tomaševića, Tarzana Miloševića, Predraga Jelušića, Ljuba Rađenovića, Ljubiše Mijatovića, Olega Deripaske, Milana Vučinića, Miodraga Kola Kostića, Branimira Gvozdenovića, Petrosa Statisa, Taksisa Šinavatre i drugih NN lica", kazao je Jovanović.



On je istakao da su nakon podnošenja krivične prijave SDT-u, ova lica bila saslušana u svojstvu građana, ali da se dalje postupanje tužilaštva nije desilo.

"Takvim postupanjem tužilaštva afirmisana je politička korupcija koja se desila u Budvi. Nakon podnošenja krivičen prijave, odbornik Džaković koji je nakon 2016. godine potpisao izjavu da nikada neće sarađivati sa DPS, protiv kojih je i sam podnosio više krivičnih pšrijava, u Upravi za nekretnine zbog višeodišnjeg spora koji se vodio protiv njegovog oca pokušao da se upiše kao naslijednik jedan kroz jedan, pravo svojine i da na taj način valorizuje svoju političku korupciju", kazao je.

Đorđije Vujović, istakao je da od momenta kada je Stevan Džaković, kao odbornik na listi DF-a, odlučio da promijeni svoju političku poziciju i da podrži OKG, odnosno DPS, oni kao odbornici tvrde da je u pitanju korupcija iz lične materijalne koristi, za šta imaju i čvrte dokaze.



"Sva politička pitanja koja su se desila u Budvi, su posljedica promjene politčke volje Stevana Džakovića radi sticanja lične koristi. Čim smo došli u posjed jednog ovakvog dokumenta, odgovrono kako i svaki put postupamo otišli smo u specijalni policjjski tim. Odbornici Đorđije Pribilović, Dejan Božović i ja, dali smo izjavu i predali dokaz odnosno rješenje o knjiženju na pokojnog oca Stevana Džakovića", kazao je Vujović.

On je naglasaio da Stevan Džaković ovim rješenjem dobija ogromnu finansijsku i materijalnu korist, te da se javni put pretvara u njegovu privatnu hacijendu povoljnu za pordaju.

"On je zimus uz podršku, vjerovatno do Predraga Jelušića i Morskog dobra, izvodio građevisnke radove i širio parcele na državnom zemljištu, koje je ovim rješenjem ukjiženo kao njegovo vlasništvo", kazao je Vujović.

Knjiženjem državnog puta koji vodi do čitavog ostrva i ostalih imanja, na Stevana Džakovića, kako je kazao Vujović, dovelo je do toga da vlasnici imanja, više neće moći da koriste ni pristanište ni javni put.

"Ovo je istorijski trenutak za Crnu Goru i to sam kazao jasno u Specijalnom policijskom odjeljenju da su do sada imali koverte , imali smo sumnje, imali smo zaposlenja, ali nikada nijesmo imali konkretan dokaz. Ovo je dokaz političke korupcije. Stevan Džaković i oni koji su mu ovo omogućili treba da idu u zatvor, da se jednom sa političkom korupcijom u državi Crnoj Gori stane na put", zaključio je Vujović.