14-06-2020

Vuksanović Stanković: SDP umjesto lažnog patriotizma nudi rješenja koja su u interesu građana

Da bismo spriječili dalje nazadovanje u gotovo svim oblastima i odblokirali evropski put, da bismo poboljšali ekonomsko socijalni položaj naših građana, moramo kao država hitno mijenjati politiku koja nas je dovela u ovakvo stanje koje naši međunarodni partneri nazivaju hibridnim režimom”, saopštila je predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković na sjednici Opštinskog odbora SDP Budva.Da bismo spriječili dalje nazadovanje u gotovo svim oblastima i odblokirali evropski put, da bismo poboljšali ekonomsko socijalni položaj naših građana, moramo kao država hitno mijenjati politiku koja nas je dovela u ovakvo stanje koje naši međunarodni partneri nazivaju hibridnim režimom”, saopštila je predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković na sjednici Opštinskog odbora SDP Budva.

“Od snage SDP dominantno zavisi u kom pravcu će ići Crna Gora – da li u pravcu daljeg demokratskog propadanja ili snažno u reforme koje će značiti pravdu i pristojan posao za sve. Srećom , naša snaga je sve veća a naša vizija, kao što je pobijedila nacionalizam iz 90-ih, pobijediće i današnji, ponovo probuđeni, nacionalšovinizam ali i nepravdu u kojoj neki tajkuni vlasti imaju i mogu sve a ogroman broj građana nema ni najosnovnija prava i mogućnosti”, dodala je ona.

Vuksanović Stanković je na sjednici budvanskog odbora SDP govorila o brojnim predlozima i inicijativama SDP za popravljanje socio-ekonomskog položaja velikog broja građana koji žive na ivici egzistencije.

Ona je navela da se SDP, za razliku od ostalih, ne bavi obmanama, ne vraća u prošle vjekove, a umjesto lažnog patriotizma nudi permanentno rješenja koja su u interesu građana i pravedne distribucije tereta krize koja nas je pogodila.

“Bavimo se penzionerima, nezaposlenima, prosvjetarima, medicinskim radnicima, zaposlenim u policiji, vojsci, bavimo se poštenim preduzetnicima od kojih živi ova zemlja a koja prema njima, za razliku od tajkuna, ima maćehinski odnos. To građani prepoznaju i zato podrška SDP raste iz dana u dan”, zaključila je Vuksanović Stanković.