03-10-2023

Za nastavak rekonstrukcije Doma zdravlja Budva država izdvojila preko milion eura

Rekonstrukcija sprata Doma zdravlja Budva započela je radovima u Mikrobiološkoj ambulanti koja će uskoro biti opremljena po evropskim standardima, najvio je Blažo Radoman direktor ove javne zdravstvene ustanove.

Za nastavak rekonstrukcije Doma zdravlja Budva država izdvojila preko milion eura | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Sam objekat Doma zdravlja sagrađen je prije više od 40 godina, u to vrijeme gledajući sa stanovišta broja stanovnika bio je ispred vremena. Međutim, nagli porast stanovništva zahtijevao je proširenje i kompletnu rekonstrukciju.

"Mi smo u proteklom periodu dosta i u saradnji sa Opštinom Budva uradili na adaptaciji same zgrade, jer uslovi rada doprinose kvalitetu zdravstvene zaštite. Milion i 150 hiljada je iz državnog budžeta opredijeljeno za nastavak rekonstrukcije Doma zdravlja Budva , a radovi će se odvijati fazno. Počeli smo prošle nedjelje sa rekonstrukcijom mikrobiološkog odjeljenja. Radovi će trajati oko tri mjeseca, u januaru bi trebalo da bude završeno. Odjeljenje će biti opremlljeno savremenom opremom što takođe ulazi u trošak rekonstrukcije. Radovi će se izvoditi po evropskim standardima, tako da svi budući nalazi koji se budu ovdje radili će biti vjerodostojni i u Evropskoj uniji", istakao je Radoman gostujući u jutarnjem programu TV Budva.

Sledeća faza je nastavk rekonstrukcije ostalih prostorija na spratu i izrada određenog broja specijalističkih oradinacija.

"Nama se vraćaju u narednom periodu određeni broj specijalizanata koji ostaju da rade u Domu zdravja i imaće sve neophodne uslove. U aprilu nam prvo dolazi oftalmolog", najavio je Radoman.

Opširnije pogledajte u snimku gostovanja:



J.M.