10-02-2023

Za Tursku i Siriju do sada prikupljeno više od 50 hiljada €

Za pomoć narodu Turske i Sirije, u Crnoj Gori je do sada prikupljeno 54.184 eura, saopštila je Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore.

Za Tursku i Siriju do sada prikupljeno više od 50 hiljada € | Radio Televizija Budva

Jelena Dubak (Foto: AA)

Ona je u razgovoru za Anadoliju poručila da je u ovom trenutku najsvrsishodnije da građani Crne Gore doniraju novac kao vid pomoći.

"Do jutros, prikupljeno je 54.184 eura putem žiro računa kod Hipotekarne banke. Takođe, kod mobilnih operatera je dobar odziv putem slanja SMS poruka, a tačan iznos znat ćemo nakon obračunskog perioda, kada sva tri mobilna operatera prenesu sredstva na račun Crvenog krsta Crne Gore", kazala je Dubak.

Istakla je da je prethodnih dana sakupljena velika količina humanitarne pomoći, a da je za sada najefikasniji način da se donira putem novca, jer su takvi inputi od strane turskog crvenog polumjeseca i sirijskog crvenog polumjeseca.

"Logistički zadaci onih koji šalju i primaju humanitarnu pomoć su ogromni. U ovom trenutku prioritet spašavanje života, raščišćavanje ruševina. U Turskoj se nije desio rat, nije poremećeno tržište. Zato je doniranje putem novca u ovom trenutku najsvrsishodnije", zaključila je Dubak.