27-09-2023

Zaplijenjene cigarete i ostala roba u vrijednosti od 20.000 eura

Uprava prihoda i carina (UPC) zaplijenila je, tokom vikenda i početkom sedmice, cigarete i ostalu robu u ukupnoj vrijednosti od skoro 20.000 eura.

Zaplijenjene cigarete i ostala roba u vrijednosti od 20.000 eura | Radio Televizija Budva

(Foto: UPC)

"Službenici UPC su proteklog vikenda sproveli pojačane kontrole u cilju suzbijanja nelegalnog prometa robe preko državne granice. Na carinskom terminalu Podgorica kontrolom kontejnera sa cigaretama pronađeno je 160.000 komada neprijavljenih cigareta", saopštili su iz UPC.

Kontrolom putničkih vozila na ulazu u Crnu Goru, na graničnom prelazu Božaj 23. i 24. septembra, otkrivena je, kako su naveli, neprijavljena roba - osam kilograma rezanog duvana, 168 kg meda i 40 litara maslinovog ulja.

Takođe, kako dodaju, na graničnom prelazu Dračenovac u tri odvojena slučaja, kontrolom putničkih vozila otkrivena je neprijavljena roba - osam komada kamera za video nadzor, 30 litara vina, 40 kutija antibiotika “Amoksicilin 500 mg”.

Iz UPC su kazali da vrijednost cjelokupne oduzete robe, uključujući cigarete, iznosi 19.866 eura.

Počiniocima - fizičkim i pravnim licima izdati su, ističu iz UPC, prekršajni nalozi u iznosu od 4.300 eura.

"Uprava prihoda i carina je posvećena aktivnostima usmjerenim na zaštitu carinskog područja Crne Gore i njenih građana od svih vidova prekograničnog kriminala", poručuju u saopštenju.