14-03-2015

Zaplijenjeno 600g heroina i 1.500 šteka cigareta

Podgorička policija je juče je danas zaplijenila 600 grama heroina, koji na tržištu vrijedi oko 35.000 eura i tom prilikom uhapsila Z.P.(26) i M.A.(27) iz Glavnog grada.

Zaplijenjeno 600g heroina i 1.500 šteka cigareta | Radio Televizija Budva

U odvojenoj akciji policije uhapšena je i jedna Baranka i zaplijenjene su cigarete vrijedne 20.000 eura.

Službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica su, po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, juče izvršili pretrese tri stana u Glavnom gradu, koji se nalaze u naseljima Stari aerodrom i Konik, a koje su koristila osumnjičena lica.

U jednom od tih stanova pronađeno je sedam pakovanja sa oko 600 grama heroina koja su izuzeta.

Kako je saopšteno iz policije, sumnja se da su uhapšeni Podgoričani htjeli da zaplijenjeni heroin stave u "uličnu prodaju". "Vrijednost 600 grama heroina, koji bi bio prodat na ilegalnom uličnom narko tržištu – što znači da bi bio sječen – dakle miješan sa drugim supstancama i prepakivan u manja pakovanja pa zatim stavljan u promet, iznosi oko 35.000 eura", navodi se u saopštenju.

Od osumnjičenih lica je privremeno oduzeto putničko motorno vozilo „BMW“, u kojem je pretresom pronađena i oduzeta vaga za precizno mjerenje sa tragovima opojne droge.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se Z.P. i M.A. duže vrijeme bavili nabavkom heroina i stavljanjem u promet te droge. Oni su, kako se sumnja, nabavljali heroin u većim količinama – 600 grama i više, a potom su vršili miješanje droge sa drugim supstancama, mjerenje i prepakivanje u manja pakovanja, koja su zatim stavljali u tzv. ulični promet na području Podgorice i šire.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zaplijenjeni heroin će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.