11-08-2023

Zbog zelenaštva krivična prijava protiv jedne osobe iz Budve

Službenici Regionalnog centra bezbjendosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su, nakon sprovedenog višemjesečnog izviđajnog postupka u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, podnijeli krivičnu prijavu protiv lica L.Š. (32) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo, saopšteno je iz Uprave policije.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako su kazali, sumnja se da je L.Š. tokom prethodnih pet godina, jednom licu iz Budve davao novac na zajam, a pri tom dogovorio nesrazmjernu imovinsku korist.

"On je oštećenom davao na pozajmicu različite novčane iznose, od kojih je prva pozajmica bila 60.000 eura, nakon čega je davao i druge pozajmice u različitim iznosima, pa je na te pozajmice obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od 5-7%, po osnovu kojih je od oštećenog neutvrđenih dana u navedenom periodu na ime dospjele kamate u kontinuitetu naplaćivao različite novčane iznose", naveli su u saopštenju.

Budvanin je, kako su dodali, na taj način za sebe pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 180.000 eura, te na današnji dan oštećenog duži za novčani iznos od 155.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnica.

"L.Š. se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana lokalna potraga, a na njegovom lociranju se preduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije", kazali su iz Uprave policije.