24-09-2023

Žena će privući muškarca ovom osobinom: Psiholog tvrdi da ljepota nije presudna

Psiholog Mihail Labkovski ističe da postoji jedna ključna karakteristika kod žena koja je važnija od njihove ljepote i obrazovanja.

Žena će privući muškarca ovom osobinom: Psiholog tvrdi da ljepota nije presudna | Radio Televizija Budva

Foto: Pexel

Labkovski je poznat širom svijeta po svojim često direktnim izjavama. Tokom svoje tridesetogodišnje karijere, naglašavao je teoriju da je bitno uvijek raditi ono što volimo i želimo. U svojim predavanjima ističe da je samopoštovanje osnova svega u životu i ljudskog postojanja.

Prema Labkovskom, mnoge stvari u životu, uključujući sreću u ljubavi, uspjeh na poslu i opšti kvalitet života, zavise od samopoštovanja. On naglašava da je zabluda vjerovati da uspješni ljudi imaju samo izraženo samopouzdanje. Naprotiv, Labkovski tvrdi da je tačno suprotno: ako imate zdravo samopoštovanje i prihvatite sebe, to je ključ za postizanje uspjeha.

Labkovski je izjavio: “Samopoštovanje nadoknađuje sve: ako nema posebne ljepote, obrazovanja i talenata, ali čovjek beskrajno voli sebe i ne sumnja (i potpuno s pravom) u svoju jedinstvenost i šarm, sigurno će biti srećniji i jači, pametniji, ljepši, čak i bogatiji. Visoko samopoštovanje pobjeđuje sve!”

Govoreći o uticaju samopoštovanja na odnose sa suprotnim polom, Labkovski ističe da samopouzdana žena ima duboku ljubav prema sebi. To je čini privlačnom muškarcima jer nije fokusirana na svoje nedostatke, već je zadovoljna sobom. Njen način komunikacije je lagan i odaje utisak da je sposobna za sve.

Labkovski objašnjava da autentično samopouzdanje proizlazi iz unutrašnjeg osjećaja sigurnosti. Takođe, samopouzdana žena ne dozvoljava da prisustvo ili odsustvo muškarca utiče na njen život.

Na kraju, Labkovski podvlači važnost ljubavi prema sebi. Podstiče na vježbanje samopoštovanja, samoprihvatanja, samopraštanja i usmjeravanja pažnje na sebe, bez poređenja sa drugima.

“Volite sebe, na kraju krajeva. Vježbajte ovo, odobravajte, oprostite sebi, ugađajte sebi i ne upoređujte se ni sa kim”, naglašava Labkovski.