08-04-2019

Zenović DF-u: Ne koristite moje i ime moje porodice za jeftine političke manipulacije

Izvršni direktor DOO "Sportsko rekreativni centar” Budva Martin Zenović reagovao je na saopštenje DF-a poručujući im da njegovo i ime njegove porodice ne koriste za jeftine političke manipulacije i potkusurivanja.

Zenović DF-u: Ne koristite moje i ime moje porodice za jeftine političke manipulacije | Radio Televizija Budva

Saopštenje Martina Zenovića prenosimo integralno.

Poštovanim građankama i građanima Budve, kao i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti.

Obraćam se u želji da sa par redova zaustavim hajku i lomljenje kola preko mojih leđa, a sve iz razloga što je ovoga puta DF otišao korak dalje i u priču uključio i mog oca Luku Zenovića, dugogodišnjeg priznatog i poznatog profesora i sportskog radnika iz Budve.

No, da krenem od mog izbora za direktora bazena. Imajući u vidu da sam imenovan za vršioca dužnosti ove ustanove, već u startu sam pokušao da povjerenu mi ruinu preko koje je DPS, gradivši je kao „Skadar na Bojani“ duže od 12 godina nemilice i dubinski prao novac, do momenta kad je ista poslužila kao regrutski centar za radno angažovanje politički podobnih i to pred svake izbore, dovedem u red i na održivo stanje sa što manje sredstava i uz trud istih tih radnika, zaposlenih samo i jedino na osnovu pripadnosti partiji!

Možda bih smatrao da je neophodan toliki broj zaposlenih za obavljanje poslova, jer iako na oko jednostavno, vrlo je kompleksno zadovoljiti sve bezbjednosno-zdravstvene rizike koji sportovi u vodi sami po sebi nose!

Problemi počinju onog momenta kad sam, u skladu sa zakonom o radu, od svojih zaposlenih tražio da ispoštuju predviđenu radnu normu od 40 sati nedeljno i uveo evidenciju prisustva i odsustva na radnom mjestu kako bi zaradili novac koji uredno svakog mjeseca prime! Od tada počinje moja borba!

Pomenuću samo dvije situacije, odbornik DF-a, u to vrijeme radnik bazena, uz podršku partijskih mu kolege upadaju u kancelariju u stilu kauboja uz rečenicu „više se ja pitam na bazenu nego ti“, a druga kada me je u sumrak rastrojeni zaposleni kukavički napao sa leđa u mračnoj i uskoj ulici Starog Grada, pri tom ne birajući ni riječi ni način na koji će me povrijediti, te sam radi tih povreda završio sa blažim potresom mozga u Risnu, o čemu uredno postoji i medicinska i policijska dokumentacija.

Koliko truda ulažem da gradski bazen bude objekat koji će reprezentativno predstavljati naš grad govori i to da sam za nepune dvije godine od sanitarno, toplotno, bezbjedonosno i na svaki drugi način lošeg projekta uspio da napravim koliko-toliko zdravu sredinu u kojoj će i naši sportisti ali i građanstvo, pa i one najmlađe populacije moći da uživaju bez bojazni za svoje zdravlje.

Što se tiče prostora koji SRC budva iznajmljuje drugim klubovima, odgovorno tvrdim da ne postoji niti jedan klub koji ma i jedan termin koristi besplatno.

Vezano za pominjanje mog oca, profesora Luke Zenovića i škole plivanja koju isti drži, napominjem da je ista duže od deceniju aktuelna, da su u njoj ponikli mnogi, danas već, iskusni sportisti, i postavljam pitanje kolegama iz DF-a, ako PVK„Stari-Grad“ uredno izmiruje sve obaveze prema Doo „SRC“-Budva, koristi termine onako kako je to predviđeno i trenira više od 3 grupe djece školskog uzrasta, treba li isti taj PVK samo zato što sam ja trenutno izvršni direktor da svoje treninge bazira na kade ili šta, obzirom da je plivanje strogo vezano za vodu, a jedina voda u kojoj se mogu obavljati treninzi je školjka bazena kojim rukovodim!

Imajući u vidu sve navedeno, karijeru mog oca koja traje duže od 40 godina i nema niti jednu mrlju, prezime koje nosim, način na koji sam izabran, a to je legalno i putem konkursa, molim i upozoravam da se više moje ime, rad dok se ne provjeri, kao ni ime moje porodice ne koristi za jeftine političke manipulacije i potkusurivanja!