28-05-2020

DF Budva: DPS planira da održi kvazi sjednicu

DPS zajedno sa Crnogorskom i nezavisnim odbornikom Stevanom Džakovićem, ima plan da brutalno kršeći zakon, statut i poslovnik održi paralelnu kvazi sjednicu u Budvi i na taj način pokuša da smijeni aktuelnu vlast, saopšteno je iz budvanskog DF-a.



Saopštenje prenosimo integralno:

Ovaj nezakoniti scenario planiran je da se realizuje, ni manje više nego u srednjoj školi, zloupotrebljavajući na taj način čak i obrazovne ustanove u političke svrhe. Umjesto da otvore škole za đake i učenike, oni planiraju da đačku učionicu pretvore u političko sklonište, kako bi skrivajući svoj stid i kriminalni čin, na njima svojstven način, daleko od očiju javnosti, prigrabili za sebe opštinske funkcije i fotelje i nastavili stopama svojih prethodnika da pljačkaju novac građana Budve. Očito da podnosioci predloga za razrješenje predsjednika opštine i predsjednika skupštine nemaju hrabrosti da se suoče sa argumentima koji ih čekaju na zakazanoj sjednici koja će se, poštujući preporuke Ministarstva zdravlja i NKT, održati u šatoru ispred opštinske zgrade. Vidimo da ista gospoda izražavaju rojalsku averziju prema šatoru kao nečemu što je retrogradno a nismo primijetili da su kritikovali kada su iz Kliničkog centra postavili šator zbog epidemije korona virusom.

Jedina legitimna i legalna sjednica koju je moguće održati u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima jeste sjednica koju je zakazao predsjednik skupštine za dan 29.05.2020. godine. Ista je zakazana u propisanom roku od 15 dana od dana podnošenja inicijative, a utvrđeni termin održavanja u potpunosti je u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Opštine Budva koji propisuje da se o predlogu za razrješenje odlučuje u roku od 30 dana od dana podnošenja inicijative. Ne postoji niti jedan zakoniti osnov da družina DPS i njihovih preletačevića zakažu i održe sjednicu mimo zakazane sjednice, pa je jasno da će isti pribjeći brutalnom kršenju zakona kako bi im to kasnije bilo legalizovano kroz sudske instance koje su pod političkog kontrolom aktuelne vlasti na centralnom nivou. Prepoznajemo namjeru da se nasilno realizuje Kotorski scenario i da se ne birajući sredstva preuzme vlast uz pomoć državnih organa, u prvom redu policije. Svako okupljanje odbornika mimo zakazane sjednice ne predstavlja sjednicu skupštine već pravni i politički nonsens i u tom smislu ima jednaku pravnu težinu kao okupljanje više lica u kafiću da uz kaficu proćaskaju i prodiskutuju o političkoj sceni.

Demokratski front neće dozvoliti realizaciju zamišljenog scenarija jer nema te rupe u kojoj će se DPS i njeni sateliti sakriti u Budvi a da ih mi ne pronađemo i ne istjeramo iz nje, u cilju zaštite izborne volje građana Budve koji su ih 2016 godine poslali u političku prošlost, gdje treba i da ostanu. Upozoravamo sve nadležne državne organe da ne smiju da se miješaju u ovaj proces i da moraju da poštuju legalno i legitimno uspostavljenu vlast u Budvi i njene istitucije i da je jedino mjesto gdje može da se raspravlja o ovim pitanjima već zakazana sjednica koja će se održati u skladu sa zakonom.

Današnja blokada svih računa Opštine Budva na 29.3 miliona eura najbolje dokazuje da se radi o udruženom poduhvatu državnih organa, u prvom redu Ministarstva finansija i Privrednog suda,koji zajedno sa odbornicima DPS i odbornicima političke korupcije žele da ponište sve pozitivne efekte vlasti koja se obračunala sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Za nepune četiri godine uspjeli smo da vratimo preko 30 miliona duga, čija je ukupna visina još uvijek nepoznata, ali ne pristajemo da platimo 29,3 miliona korupcije za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda WTE i povezanim licima u vrhu vlasti jer će taj novac završiti na off shore računima tvoraca i učenika crnogorske neoliberalne ekonomije koja je postala sinonim za krađu.

Pokušaj da se, ne birajući sredstva, promijeni vlast u Budvi pokazuje da je DPS svjestan činjenice da se nalazi na istorijskom minimumu i da će na sledećim izborima biti poništen ubjedljivije nego 2016. godine. Ovom prilikom im jasno poručujemo da mi nećemo dozvoliti prekrajanje izborne volje i nasilno uspostavljanje vlasti bez izbora već ćemo svim raspoloživim, zakonskim i demokratskim sredstvima braniti volju građana Budve.