07-12-2022

Pomorski fakultet Kotor potpisao Memorandum o saradnji sa Pomorskim fakultetom u Rijeci

Pomorski fakulet Kotor teži kontinuiranom i kvalitetnom unapređenju obrazovanja pomorskog kadra kroz razne vidove saradnje. U tom cilju potpisan je Memorandum o saradnji sa Pomorskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, visokoobrazovnom institucijom sa najdužom tradicijom obrazovanja pomoraca na Jadranu.

Pomorski fakultet Kotor potpisao Memorandum o saradnji sa Pomorskim fakultetom u Rijeci | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Memoranduma o saradnji potpisali su dekan Pomorskog fakuleta Kotor, prof. dr Špiro Ivošević i dekanica Pomorskog fakuleta u Rijeci, prof. dr sc. Ana Perić Hadžić. Formalna primopredaja ovog važnog dokumenta upriličena je u okviru II Međunarodne naučne konferencije iz oblasti pomorstva pod nazivom “2nd Kotor International Maritime Conference“ (KIMC) koja je održana od 27. do 30. novembra 2022. godine u Kotoru, u organizaciji Pomorskog fakulteta Kotor. Svečanom događaju ispred Pomorskog fakuleta u Rijeci prisustvovala je prodekanica za nastavu i studente, prof. dr sc. Irena Jurdana.

Potpisani Memorandum predstavlja opšti okvir za institucionalnu saradnju, te omogućava razvoj specifičnih programa i vidova saradnje od obostranog interesa. Ovim Memorandumom obje institucije su se obavezale na saradnju u domenu unapređenja nastavnog procesa u pomorskom obrazovanju, pokretanja mobilnosti osoblja i studenata, te promovisanja naučno-istraživačke djelatnosti.

Boka News