19-11-2017

Promocija knjige “Zapisi i pričanja” Miroslava Luketića u Petrovcu

Povodom proslave Dana opštine Budva, JU Narodna biblioteka Budve u nedjelju, 19. novembra organizuje promociju knjige “Zapisi i pričanja” Miroslava Luketića u Crvenoj komuni u Petrovcu, sa početkom u 18 sati.

Promocija knjige “Zapisi i pričanja” Miroslava Luketića u Petrovcu | Radio Televizija Budva

O knjizi će govoriti dr Predrag Zenović , mr Božena Jelušić, kao i autor.

JU Narodna biblioteka Budve je, povodom 90-og rođendana i šezdesetogodišnjice stvaralaštva, u namjeri da ovaj veličanstveni jubilej ovjekovječi, u avgustu ove godine objavila knjigu Zapisi i pričanja koja obuhvata Luketićeve bilješke, kazivanja i sjećanja o djetinjstvu i dječaštvu, štampane ranije kao “Zapisi iz Rusije” i “Đedova pričanja i unukove priče”.

Nadahnuto, toplo, sjetno i nestvarno lijepo, čarobno u današnjem ambijentu djeluju priče Miroslava Luketića, koje osim pobrojanih ljepota nose i sentimentalnu notu pripovijedanja.

Za ovo, jubilarno izdanje urađene su male dopune u tekstu; naime, objavljenom tekstu “Zapisa iz Rusije” dodat je Epilog II, dok su “Đedovim pričanjima i unukovim pričama” dodate još dvije kratke priče: Sukob na Školju i Mitrovdan, a sve to pod novim “krovom” Zapisa i pričanja.