05-09-2018

Rotary klub Budva uručio donaciju OŠ "S. M. Ljubiša"

Danas su članovi Rotary kluba Budva obišli dvije učionice u osnovnoj školi "Stefan Mitrov Ljubiša" za koje su donirali: 32 klupe, 64 stolice, dvije velike table, klima uređaje, LCD TV i projektor.

Rotary klub Budva uručio donaciju OŠ

Donacija je rezultat humanitarne akcije budvanskih rotarijanaca i njihovih prijatelja, među kojima je i Sava osiguranje koje je izdvojilo 2.000 eura.

Učenicima dva odjeljenja, donaciju je uručio predsjednik Rotary klub Budva Predrag Milašević, koji je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da pomogne najstarijoj osnovnoj školi u Budvi.

"Osluškujući potrebe obrazovnih ustanova došli smo do podatka da zbog sve većeg broja učenika, škola je prinuđena da uvede drugu smjenu te se ušlo u adaptaciju dva prostora, koja smo mi opremili i ovaj problem je riješen" naglasio je Milašević.

Na donaciji i brizi da na obezbjeđivanju boljih uslova za nastavu, zahvalila se direktorica škole Jasminka Šćepanović.
Primopredaji su pored rotarijanaca prisustvovali i regionalni menadžer Sava osiguranja AD Podgorica Miodrag Čučka i predstavnici TQ centra Plaza.

"U ime Osnovne školi Stefan Mitrov Ljubiša u Budvi zahvaljujem
Rotary klubu Budva što su prepoznali značaj ove ustanove i onog što svakodnevno radimo. Uvijek nas obraduje i dodatno motiviše kad odgovorne kompanije odluče da doniraju sredstva pomoću kojih možemo obezbijediti najbolje uslove školovanja našim učenicima", istakla je Šćepanović.



"Kao dugogodišnji partner lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo, Sava osiguranje tradicionalno podržava projekte u oblasti obrazovanja i zadovoljstvo nam je što smo ove godine doprinijeli poboljšanju uslova rada u ovoj školskoj ustanovi. Vjerujemo da će oprema koju danas doniramo Osnovnoj školi Stefan Mitrov Ljubiša u Budvi, omogućiti prijatniji boravak i bolje uslove školovanja mnogim sadašnjim i budućim generacijama učenika ove škole", istakao Čučka.