04-04-2016

40. Sajam namještaja od 6. do 10. aprila

Na Jadranskom sajmu će se od 6. do 10. aprila održati jubilarni 40. Sajam namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i 10. Sajam umjetnina – Art Expo.

40. Sajam namještaja od 6. do 10. aprila | Radio Televizija Budva

Raznovrsna ponuda i popunjeni kapaciteti planirani za ove izložbe najavljuju ozbiljnu namjeru učesnika da kvalitetom i cijenama u konkurentskom okruženju povedu borbu za kupce u periodu intenzivnog opremanja prostora ugostiteljkih i smještajnih objekata, uoči nastupajuće turističke sezone.

U pet sajamskih hala i na platoima Jadranskog sajma, jubilarni Sajam namještaja okupiće 85 direktnih i indirektnih izlagača, predstavljajući sopstvene proizvodne programe izlagača i programe distribucije iz ukupno 12 zemalja - za trećinu više u odnosu na prethodno izdanje.

Novi izlagači, koji se po prvi put predstavljaju tržištu na ovaj način su značajno obilježje manifestacije sa aspekta osvježenja ponude, novih proizvoda i tehnologija ali i cjenovne konkurencije. Ove godine 35% učesnika su novi izlagači, i uz tradicionalne dugogodišnje učesnike sajma dodatno afirmišu poslovnu komponentu i regionalni značaj manifestacije.

Na jednom mjestu publici će se predstaviti proizvodi kompanija koje postavljaju standarde industrije u svjetskim okvirima – kvalitetom, cijenom, konceptom prezentacije i regionalne kompanije proizvođači iz oblasti primarne prerade, stolarije, izrade pločastog i masivnog namještaja, projektovanja i inženjering poslova. Kompanije učesnici nastupaju samostalno ili organizovane u udruženja ili klastere. Na taj način koriste B2B mogućnosti koje sajamska platforma nudi u dijelu uspostavljanja saradnje i internacionalizacije poslovanja kako inostranim, tako i kompanijama iz Crne Gore.

Na Sajmu će biti predstavljen kućni namještaj - kuhinje, trpezarije, dnevni boravci, spavaće sobe i kupatila, kancelarijski namještaj, oprema za domaćinstva, poslovne prostore, ugostiteljske objekte i smještajne kapacitete, baštenski program i ostale vrste namještaja, raznovrsnog dizajna i cjenovnih kategorija.

U segmentu Sajma umjetnina, publici će se prodajnom izložbom slika, skulptura, grafika, akvarela i crteža predstaviti 25 renomiranih likovnih umjetnika iz ULU Budve, kao i Crnogorsko udruženje kolekcionara antikviteta – nakita, ordenja, znamenja, trofejnog oružja i dekorativnog antiknog namještaja. Na taj način se proširuju mogućnosti kako učesnika da komercijalizuju umjetnine, tako i posjetilaca da kompletiraju opremanje životnog i poslovnog ambijenta.

Pokrovitelj 40. Sajma namještaja je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direktorat za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju.

U programskom djelu manifestacije održaće se XIII sjednica odbora udruženja šumarstva, drvne i papirne industrije, grafičke i izdavačke djelatnosti, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Privredne Komore Crne Gore.

Jadranski sajam će najuspješnije prezentacije učesnika nagraditi tradicionalnim EXPO TROPHY nagradama. Povodom značajnog jubileja 40. godina Sajma namještaja, izlagačima će biti uručene zahvalnice za dugogodišnju saradnju i izvanredan doprinos razvoju ove prestižne izložbe. Posjetioci će biti u prilici da u nagradnoj igri osvoje neku od nagrada koje Jadranski sajam dodjeljuje u saradnji sa izlagačima.

Raznovrstan asortiman proizvoda na jednom mjestu, jednostavnost i lakoća kompletnog planiranja i opremanja enterijera, sajamski popusti su najvažnije odrednice koje publici preporučuju ovogodišnje izdanje izložbe.

Svečano otvaranje zakazano je za srijedu, 06. aprila sa početkom u 11 časova.

Radno vrijeme

Radnim danima
10.00 – 19.00h

Nedeljom
10.00 – 17.00h