18-06-2014

70 000 eura za budvanske NVO

Do 16. jula otvoren je javni konkurs koji je raspisala Opština Budva za raspodjelu sredstava za projekte i programe nevladinim organizacijama za 2014. godinu koje su registrovane u Crnoj Gori, sa sjedištem u Budvi.

70 000 eura za budvanske NVO | Radio Televizija Budva

Iznos od 70.000 eura i ove godine će biti opredijeljen: 60% za podršku projektima nevladinih organizacija i 40% za programe nevladinih organizacija sa posebnim statusom koji se u potpunosti realizuju na teritoriji opštine Budva i to u oblastima koje: unaprijeđuju transformaciju organa lokalne uprave, doprinose borbi protiv korupcije; obrazovanju građana u oblasti demokratizacije društva i evropskih i evroatlantskih integracija, promovišu ekonomske, turističke i kulturne potencijale, tradiciju i kulturne posebnosti opštine; životnu sredinu, pomažu u riješavanju problema u oblasti socijalne i dječije zaštite, lica sa invaliditetom, starih lica, penzionera; marginalizovanih i diskriminisanih grupa, promovišu ljudska i manjinska prava, rodnu ravnopravnost, zdravlje i zdrave stilove života; podstiču natalitet, afirmišu borbu protiv bolesti zavisnosti; programe u oblasti urbane kulture; naučna dostignuća; informacione tehnoligije; umjetnost, sport; zaštitu životinja; i druge sadržaje koji doprinose ubrzanom razvoju opštine Budva i podstiču građanski aktivizam.

Konkurs je otvoren mjesec dana, tačnije do 16.07.2014 godine i sa propisanim obrascima i pravilima za prijavu projekata i programa,objavljen je na internet adresi www.budve.me, na oglasnoj tabli Opštine Budva i na RTV Budva.

23.06.2014. Sekretarijat za lokalnu samoupravu će realizovati “Dan otvorenih vrata”od 8 do 15 h, u kancelariji broj 4, tokom kojeg će se predstavnici nevladinih organizacija moći informisati o svim pitanjima od značaja za učešće na Konkursu.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom po ovom Konkursu podnose se do 14 h, 16. jula 2014.god. na Pisarnici ili putem pošte. Informacije se mogu dobiti svakog radnog dana od 9 do 11h na telefon 033/451-743, ili na e-mail: zaklina.fustic@budva.me (posebno za dostavu elektronske forme obrazaca), a kontakt osoba je Žaklina Fuštić, kancelarija br. 4, Opština Budva.