28-12-2022

Abazović pohvalio poslovanje JPMD, Mikijelj: Zgrada JRB i Luka Budva da se vrate u državno vlasništvo

Premijer Dritan Abazović juče je, u okviru radne posjete Opštini Budva, upriličio i sastanak sa čelnicima Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom. Kako su kazali iz Morskog dobra, riječ je o prvoj posjeti jednog predsjednika Vlade Crne Gore ovom preduzeću, tokom koje je Abazović pohvalio njihovo poslovanje u 2022. godini i ostvaren rekordan profit.


Abazović sa rukovodstvom Morskog dobra, Foto: JPMD

Sastanku sa premijerom prisustvovali su direktor Mladen Mikijelj i predsjednik Upravnog odbora Blažo Rađenović sa saradnicima.

Kako su saopštili iz JPMD, Mikijelj i Rađenović su sa Abazovićem razgovarali dosadašnjim uspješnim projektima, kao i budućim planovima, sa posebnim fokusom na izgradnju novog šetališta u Budvi.

"Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj insistirao je na jasnoj zainteresovanosti za vraćanje objekata kao što su Luka Budva i nekadašnje Jugoslovensko rječno brodarstvo u državno vlasništvo. Premijer Abazović naglasio je da je zona obalnog područja Crne Gore najveća komparativna prednost naše države i da svaka Vlada treba da ima u fokusu interesovanje za ovo državno preduzeće. Predsjednik Vlade takođe je istakao da je potrebno nastaviti ulagati napor u zaštitu prostora i promjenu percepcije građana o ovom preduzeću", sumirali su detalje sastanka iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.