26-07-2020

Abba iduće godine objavljuje pet novih pjesama

Švedska grupa Abba objaviće pet, a ne dvije pjesme kako se ranije najavljivalo, a njihovo okupljanje odgođeno je za 2021. godinu, prenosi Independent.


Foto: EPA

Kultni četveročlani bend nove pjesme je trebao objaviti krajem ove godine, ali zbog pandemije koronavirusa bili su prisiljeni da odgode planove.

Geoff Lloyd, suorganizator podcasta "Reasons to Be Cheerful" novinarima je kazao da je putem Zooma sat vremena razgovarao s Björnom Ulvaeusom koji se trenutno nalazi u karantinu na ostrvu u Stokholmskom arhipelagu.

"Rekao mi je da su snimili pet novih pjesama. Trebale su biti objavljene još krajem prošle godine, no zbog tehničkih poteškoća i pandemije koronavirusa stvari su odgođene. Obećao mi je da će izaći tokom 2021.", pojasnio je.

Posljednji studijski album Abba je objavila 1982., a tri neobjavljene pjesme izašle su deceniju kasnije - 1993. i 1994. Švedska muzička četvorka, Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad i Agnethe Fältskog međunarodnu slavu su stekli 1974., pobjedom na Izboru za pjesmu Evrovizije sa numerom "Waterloo" koja je postala veliki hit.

Na vrhuncu slave bend su činila dva bračna para, no oba su se braka završila razvodom.

"Za samo pola minuta uspjeli smo sve dogovoriti. Brzo smo se vratili u prošlost. Činilo se kao da se sve dogodilo juče. Osjećaj je bio pomalo neobičan, a istovremeno vrlo poseban", kazao je Ulvaeus novinarima, najavivši ponovno okupljanje članova benda u maju.



Izvor: Index.hr