16-08-2020

Aeroflot najavio letove ka CG od 1. septembra

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da u toj kompaniji na današnji dan imaju najave da će ruski Aeroflot sa letovima prema našoj zemlji početi 1. septembra. Orlandić je saopštio i da su juče, po prvi put od obustave avio saobraćaja, na oba crnogorska aerodroma imali više od 4.000 putnika, što je, kako je rekao, veoma dobar podatak.

Aeroflot najavio letove ka CG od 1. septembra | Radio Televizija Budva

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) rekao da su svakodnevno u kontaktima sa partnerskim kompanijama, koje su, kaže, spremne da opet lete prema Crnoj Gori.

"Mi na današnji dan imamo najave da će Aeroflot početi sa letovima prema Crnoj Gori od 1. septembra. Vjerujem da će tako i biti", rekao je Orlandić.

Juče su, kaže, imali veoma dobar podatak koji ohrabruje.

"Prvi put od prekida avio saobraćaja juče smo na oba aerodroma imali preko 4.000 putnika, to je dobar pokazatelj", smatra direktor Aerodroma Crne Gore

Najavio je i da su sa prijateljima iz Er Srbije dogovorili liniju Niš-Tivat.

"Ključna linija za Aerodrome i crnogorsku privredu je linija ka Beogradu. Mi ćemo od 19. avgusta imati osam letova iz Tivta i Podgorice za Beograd. Sa prijateljima iz Er Srbije smo dogovorili da od 23. avgusta počne linija Niš-Tivat. To su linije iz regiona koje za nas znače dosta", rekao je Orlandić.

Vjeruje da će to pokrenuti proces oporavka crnogorske privrede i ekonomije.

"Mi imamo značajan broj letova sa oba aerodroma. Sa Tivta je to uglavnom Velika Britanija, Ukrajina i Bjelorusija, a iz Podgorice linije ka Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Austriji i Republici Irskoj", istakao je Orlandić.

Ako pod kontrolom održimo epidemiološku situaciju, vjeruje da će broj putnika biti veći.

Govoreći o posljedicama korona krize, on je rekao su Aerodromi Crne Gore, uprkos tome što su jedno od najuspješnijih preduzeća, pretrpjeli ogromne gubitke.

"Na današnji dan imamo nešto više od 300.000 putnika, a lani u ovo doba ih je bilo 1,6 miiona. Vjerujem da će se od momenta otvaranja emitivnih tržišta omogućiti oporavak naše privrede", kazao je on.