15-07-2022

Airbnb pokrenuo inicijativu „Živi i radi bilo gdje“

Airbnb je pokrenuo novu inicijativu pod nazivom „Živi i radi bilo gdje“. Osnovni cilj ove akcije je da se pomogne destinacijama širom svijeta da postanu poželjne digitalnim nomadima


Ilustracija, Foto: Pexels

U poslednje dvije godine pandemija je pokrenula revoluciju u načinu na koji mnogi od nas sada žive i rade. Radnici širom svijeta shvatili su da ne moraju biti za svojim kancelarijskim stolom da bi obavljali svoj posao. Mnogi od njih su prihvatili mogućnost rada na daljinu kako bi iz korijena promijenili svoje živote.

Upravo zbog toga nova inicijativa ima za cilj da obezbijedi sve neophodno za rad i život digitalnih nomada. Oni pozivaju vlade, kompanije i sve organizacije da im se pridruže na projektu „Živi i radi bilo gde“ („Live and Work Anywhere“). Uz podršku Airbnb-a, odabrane destinacije radiće na razvoju održive infrastrukture za radnike na daljinu koja takođe uzima u obzir postojeće okruženje i potrebe i prioritete lokalnog stanovništva.

Šta destinaciju čini pogodnom za rad na daljinu?

- Destinacija mora biti lako dostupna

- Destinacija mora imati sve zakonske mehanizme koji omogućavaju kretanje i boravak digitalnih nomada

- Destinacija mora biti pristupačna i u smislu jeftinih troškova života

- Digitalni nomadi moraju imati povlašćen prustup javnom prevozu ili iznajmljivanju automobila

Svi partneri u ovoj akciji Airbnb-a moraju sarađivati ​​sa lokalnom zajednicom kako bi poboljšali pristup tehnologiji, prostoru i pogodnostima kako bi mogli produktivno da rade. To uključuje sve vezano za posao, prostor, internet i sve ostalo u smislu opreme.

Osim toga, svi partneri moraju da pripreme načine kako da pomognu digitalnim nomadima da se povežu s lokalnim stanovništvom i otkriju sve što ta destinacija nudi. Živahna lokalna kultura koju oni mogu otkriti jeste uzbudljiva gastronomska scena, jedinstvena kulturno-istorijska mjesta ili posebne aktivnosti na otvorenom. Njima takođe mora biti omogućeno da volontiraju u lokalnoj zajednici, ukoliko to žele.


(TU Magazin)