12-12-2019

"Ajkule" počele pripreme za Budimpeštu i borbu za Olimpijske igre

Reprezentacija će u Podgorici sparingovati sa selekcijom Holandije od 16. do 21. decembra na bazenu SC „Morača“

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Budimpešti od 14. do 26. januara 2020. godine.

„Ajkule“ su se okupile danas na bazenu Instituta „dr Simo Milošević“ u Igalu, a prvom treningu prisustvovalo je 18 igrala.

Od starta na pripremama su Dejan Lazović, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bojan Banićević, Jovan Sarić, Dušan Banićević, Nikola Moskov, Petar Tešanović i Slaven Kandić.

Pripremama će se 16. decembra u Podgorici priključiti Draško Brguljan, Stefan Pješivac i Aleksa Ukropina.

"Ono što je najvažnije je da su svi igrači došli zdravi na pripreme. Kratak je period za pripreme, i nemamo vremena kao kad su takmičenja ljeti. Nadam se da ćemo uspjeti da sprovedemo sve što smo planirali, i ono što je najvažnije je da nemamo problema sa povredama", kazao je selektor Gojković.

Nakon završetka Svjetskog prvenstva za mlade u Kuvajtu, biće priključeno nekoliko igrača iz te selekcije.

Sa selektorom Gojkovićem radiće treneri Zovan Ivanovski i Miodrag Matković.

Reprezentacija će u Podgorici sparingovati sa selekcijom Holandije od 16. do 21. decembra na bazenu SC „Morača“.

Generalnu probu imaće od 3. do 5. januara na turniru u Podgorici, na kojem će učestvovati i ekipe Francuske, Njemačke i Gruzije.