11-12-2014

Akcija uklanjanja otpada u području Dukley Marine i okolnim plažama

Zaposleni u Dukley Marina Budva čistili su danas priobalje u okvirima same Marine kao i van nje. Oni su najavili da će ovakvih akcija biti često i pozvali i ostale građane Budve da im se priključe.

Akcija uklanjanja otpada u području Dukley Marine i okolnim plažama | Radio Televizija Budva

Kako se navodi u saopštenju, cilj akcije nije samo očistiti sopstveno dvorište, već se i odgovorno odnositi prema sredini u kojoj živimo i radimo i koju svi zajedno moramo čuvati.

“U akciji učestvuje dvadesetak zaposlenih, naoružani rukavicama i kesama za smeće, hijerarhijski zastupljeni od čistača do direktora bez izuzetka. Ovakvih akcija će biti često, a ovim putem želimo da pozovemo i sve ostale da nam se priključe tokom narednog perioda”, navodi se u saopštenju.

U Dukley Marini se svakodnevno odvija čićenje mora od plutajućeg otpada kao i monitoring pojave eventualnih naftnih zagađenja uz pravilno tretiranje zauljanih voda.

“U Marini po prvi put možete vidjeti i zaštitnu branu koja bi se koristila u slučaju zagađenja uljima sa jahti. Zaposleni u Marini veoma često prolaze kurseve, a poslednji u nizu je bio upravo prevencija zagađenja mora sa plovila i reagovanje u kriznim situacijama”,zaključeno je u saopštenju.