20-04-2015

Aktivnosti JPU “Ljubica V. Jovanović Maše”

Vrtićani JPU "Ljubica V. Jovanović Maše" nizom aktivnosti obilježiće “Dan planete Zemlje”, zatim “Noć knjige”, a u toku su i pripreme za proslavu 39. rodjendana vrtića.

Aktivnosti JPU “Ljubica V. Jovanović Maše” | Radio Televizija Budva

Povodom Dana planete Zemlje djeca i vaspitači centralnog vrtIća u saradnji sa NVO „Green home“ će uzeti učešće u sađenju cvijeća, kao i čišćenju plaže u blizini pošte, kazala je direktorica ove javne ustanove, Vera Šaranović.

“U likovnoj radionici koja će biti organizovana na plaži djeca će slikati na temu „Čista planeta“. A dan kasnije, 23. aprila pažnju ćemo posvetiti i kulturnoj manifestacji „Noć knjige“, kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava. Širom svijeta se u “Noći knjige” organizuju brojni događaji. Mi ćemo u našim vaspitnim jedinicama dati doprinos u prijepodnevnim satima, zbog uzrasta naših polaznika – kazala je Šaranović, i dodala da će u centralnom vrtiću, vaspitačica-pjesnikinja Vera Mačić, sa grupom djece glumaca predstaviti djeci, dio svog stvaralaštva, dok će se u drugim objektima djeca upoznati sa sadržajem biblioteke vrtića, gdje će uz pomoć vaspitačica izabrati knjigu ili slikovnicu koju žele.

Priredba povodom “Dana vrtića” biće organizovana u petak, 24. aprila u „Mediteranskom sportskom centru“.

“Na priredbi učestvuju sve predškolske grupe iz svih vaspitnih jedinica, sa 12 tačaka, u trajanju od jednog sata. Zahvaljujući ljubaznosti direktora MSC, Ivana Ivanovića i njegovog saradnika Ranka Bagarića, imamo na raspolaganju salu za generalnu probu i priredbu, i ovim putem im se zahvaljujemo” - istakla je Šaranović.

Tokom sljedeće nedjelje predškolci će posjetiti OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“.

Kako je navela, kao i prethodnih godina, predškolske grupe prije testiranja upoznaju se sa prostorom škole, i na taj način se oslobađaju straha od odlaska u školu.

Opširnije u prilogu: