27-07-2020

Amazon otvara hiljadu radnih mjesta u Irskoj

Amazon će u naredne dvije godine otvoriti još 1.000 stalnih radnih mjesta u Irskoj, čime će ukupna radna snaga u toj zemlji biti 5.000 ljudi, saznaje irski portal RTE.ie.

Amazon otvara hiljadu radnih mjesta u Irskoj | Radio Televizija Budva

Nova radna mjesta će uključivati razne inženjerske i specijalističke poslove, a pored toga tehnološki gigant uložiće novac i u novi kampus površine 170.000 kvadratnih metara na trgu Šarlemont u Dablinu.

Novi kampus biće dom za rastuću radnu snagu koja će razvijati računarski oblak kompanije Amazon Web Services, a očekuje se da će biti otvoren 2022. godine.

„Primjetili smo porast potražnje za oblakom u Irskoj i širom svijeta i uzbuđeni smo što ćemo dodati 1.000 visoko kvalifikovanih radnih mjesta tako da možemo nastaviti da pomažemo našim kupcima u inovacijama, posebno u ovom teškom vremenu“, rekli su iz Amazona.

Kompanija Amazon je takođe najavila jedan od njihovih prvih vjetroparkova u Irskoj za koji se očekuje da će biti funkcionalan od septembra.

Esk vjetroelektrana biće prvi operativni projekat obnovljive energije Amazona izvan Sjedinjenih Američkih Država, koji će proizvoditi čistu energiju u Irskoj.

Kompanija je rekla da će im ova vjetroelektrana pomoći u ostvarivanju cilja da sve svoje globalne operacije napaja sa 100% obnovljivom energijom.





Izvor: N1