08-02-2023

Ambasador Francuske Nj. E. Kristijan Timonije, posjetio Opštinski odbor DPS Budva

Ambasador Francuske u Crnoj Gori, Njegova ekselencija Kristijan Timonije, bio je danas u posjeti Opštinskom odboru DPS Budva i tom prillikom je o aktuelnom političkom i društvenom ambijentu u Budvi razgovarao sa predsjednikom odbora Milanom Tičićem, navodi se u saopštenju OO DPS Budva.


Foto: DPS Budva

Saopštenje prenosimo integralno:

Sastanku su prisustvovali i Ivana Lazović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Budva, Lazar Vujačić, predsjednik Savjeta mladih DPS-a Budva i sekretar partije Ivo Gvozdenović.

Predsjednik Tičić je poželio dobrodošlicu Njegovoj ekselenciji i zahvalio mu na interesovanju da posjeti Budvu, crnogorsku prijestonicu turizma.

Tičić je upoznao Njegovu ekselenciju sa stanjem prije i nakon lokalnih izbora koji su održani u oktobru 2022. godine u Budvi, ističući da je situacija u organima lokalne uprave bila dugo u VD stanju, najprije zbog okršaja koji su dolazili iz vladajuće koalicije zbog ličnih i partijskih interesa, a danas nastavila sa kontinuiranom praksom tjeranja investitora i renomiranih kompanija, gašenjem lokalnog bioskopa i turističkih sadržaja.

Istakao je značaj aktivne uloge DPS-a u aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta u kontekstu praćenja zakonitosti pri donošenju i sprovođenju odluka od značaja za građane Budve.

Na kraju Tičić je rekao da DPS ostaje snažno privržena procesu EU integracija za šta su neophodne kompetentne i funkcionalne institucije u Crnoj Gori, spremne da odgovorno i efikasno odgovore na potrebe reformskih procesa, podsjećajući na značaj funkcionalnih lokalnih uprava u tom procesu.