07-06-2016

Ambasador Republike Slovenije u posjeti Opštini Budva

Ambasador Republike Slovenije NJ. E. Mitja Močnik boravio je danas sa svojom saradnicom, opunomoćenom mistarkom Ambasade Alešom Sovinic, u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Budva.

Ambasador Republike Slovenije u posjeti Opštini Budva | Radio Televizija Budva

Sastanak je upriličen u Kabinetu predsjednika Opštine, a istom je pored predsjednika doc. dr Srđe Popovića prisustvovala i potpredsjednica Opštine Suzana Pribilović.

Ambasador je upoznao predsjednika i potpredsjednicu da su gradovi Slovenska bistrica i Kamnik zainterosovani za saradnju sa Opštinom Budva, ali i da će se lično zauzeti da grad Celje i Budva, koji su pobratimi od 1986. godine, obnove saradnju.

Predsjednik Opštine Budva doc. dr Srđa Popović je iskoristio priliku da upozna gospodina Močnika sa aktuelnim dešavanjima na teritoriji Opštine Budva i ujedno izrazio zadovoljstvo što su slovenački gradovi prepoznali interes kroz buduću saradnju sa Budvom, a posebno zadovoljstvo izrazio je mogućnošću obnavljanja dobre i prijateljske saradnje sa Celjem.

Na današanjem sastanku, Ambasador Močnik i predsjednik Popović pozdravili su ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u od strane Slovenačkog parlameta. Slovenija će biti prva zemlja članica Sjevernoatlantskog vojnog saveza koja će potvrditi taj sporazum.