19-05-2016

Ambasador Turske u posjeti Opšini Budva

U zvaničnoj posjeti Opšini Budva danas je sa svojim saradnicima boravio Ambasador Turske u Crnoj Gori Nj. E. Serhat Galip. Prijem je organizaovan u Kabinetu predsjednika Opštine Srđe Popovića, a sastanku je prisustvovala i potpredsjednica Opštine Suzana Pribilović.



Na današnjem sastanku Nj. E. gospodin Galip i predsjednik Popović razgovarali su o razvojnim projektima i planovima Budve, kao i o mogućnostima unapređenja saradnje na polju turizma i obrazovanja.

Amasador Galip je istakao da je Budva jedna od najvažnijih destinacija u Crnoj Gori i naveo da se trude da povećaju broj dolazaka turskih turista, te da je ujedno njegova misija, da sa svojim saradnicima stvori dobre i povoljne uslove svim njihovim državljanima koji posjećuju ovo područje. Ambasador je naveo da turska nacionalna kompanija „Turkish airlines“ ka Crnoj Gori organizuje 12 letova sedmično, te da je cilj da se taj broj ubuduće poveća na 14 letova.

Predsjednik Popović je izrazio zadovoljstvo što je u protekloj godini Crnu Goru posjetilo 37 hiljada turskih državljana od čega je najveći broj boravio upravo na budvanskoj rivijeri.

Predsjednik je na današanjem sastanku razgovarao i sa predstavnikom turske državne agencije „Tika“ Mustafom Jaziđi, koji je iskazao spremnost da uloži sredstava na opremanju Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Predsjednik Opštine Budva, gospodin Popović, izrazio je zadovoljstvo i time što su turski investitori spremni za ulaganje u razvoj našeg grada.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o saradnji između Opštine Budva i turskog grada Jalova, sa kojim je Budva pobratim od 2012. godine.