26-01-2021

AMSCG: Mokri putevi, učestale pojave odrona

Ovog jutra saobraća se po mokrim i klizavim putevima. Iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) upozoravaju na učestale pojave odrona, kao i na povremene udare vjetra.


Foto: Ilustracija

U višim planinskim predjelima mogući su nailasci na poledicu, a vidljivost je mjestimično smanjena. Savjetuje se oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja.

Na putnom pravcu Šavnik – Žabljak saobraćaj u prekidu za sve vrste vozila.

Zbog klizišta na putnom pravcu Šćepan Polje – Foča (teritorija BIH) zabranjuje se saobraćanje kamionima, kamionima sa prikolicom i šleperima. Otežano saobraćaju samo putnička vozila.

U vremenskom periodu do 1. aprila ove godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Do 31. januara privremeno se, zbog izvođenja zemljanih radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 dionica Rožaje-Špiljani, odobrava totalna obustava saobraćaja. Obustava važa za sve vrste vozila, u terminu od 8 do 11 i od 13 od 16 sati. U preostalom vremenskom periodu saobraćaj će regulisati saobraćajna policija.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad - Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće, u toku su radovi zbog kojih je neophodna opreznija vožnja. U periodu do 18. aprila režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na putnom pravcu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog izvođenja radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 8 do 16 časova.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat do 5. februara zbog izvođenja radova na priključenju opštine Herceg-Novi na Regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolaziće do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno. Izuzetak su prelazi Vuča, na putnom pravcu Rožaje – Tutin, i Metaljka, na putnom pravcu Pljevlja –Čajniče, koji rade u periodu od 7 do 19 sati.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se osam
saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe zadobile lake povrede.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.