19-12-2020

AMSCG: Pretežno suvi putevi

Ovog jutra saobraćaj se obavlja nesmetano, putevi su pretežno suvi, a vidljivost je smanjena po kotlinama u sjevernim predjelima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).



Na putevima koji vode duž klisura i usjeka moguća je pojava sitnijih odrona. Iz AMSCG vozačima savjetuju opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Do 1. aprila naredne godine obavezna je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Zbog rekonstrukcije puta M-6 dionica Mihajlovica-Pljevlja saobraćaj će biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Na magistralnom putu Podgorica - Danilovgrad, od Komanskog mosta do skretanja za Marezu, saobraćaj će biti regulisan semaforskom signalizacijom uz moguće kraće obustave ne duže od 15 minuta.

Saobraćaj na putu Rožaje - Špiljani zbog rekonstrukcije biće obustavljen za sve vrste vozila od osam do 11 i od 13 do 16 sati.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog asfaltiranja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Saobraćaj na magistralnom putu M-11 Lepetani - Tivat promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice - Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, ne duže od dva sata.

Zbog povećanja broja aktivno oboljelih od kornavirusa, u Rožajama je zatvoren granični prelaz Vuča - Godovo, na putu Rožaje – Tutin.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo su se 22 saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba nažalost poginula, četiri su zadobile teže, a pet osoba lake povrede.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.