27-12-2018

Anđela Ivanović izabrana za potpredsjednicu SO Budva

Većinom glasova na današnjoj sjednici predsjednica Odborničkog kluba Crnogorske u SO, Anđela Ivanović, izabrana je za potpredsjednicu Skupštine opštine Budva. Za ovu Odluku je glasalo 20 odbornika, onih koji su glasali protiv nije bilo, dok je 13 odbornika bilo uzdržano.

Anđela Ivanović izabrana za potpredsjednicu SO Budva | Radio Televizija Budva

Anđela Ivanović živi u Budvi. Rođena je 25.04.1987. godine u Cetinju.

Školovanje i djetinstvo provela je u Budvi i Podgorici. Nakon završene gimnazije "Slobodan Škerović" u Podgorici 2006. godine, upisuje Pravni Fakultet Univerziteta Crne Gore koji završava 2010. godine sa specijalizacijom na građansko pravnom smjeru.

Na istom smjeru je nastavila i magistarske studije. Nosilac je sertifikata i diploma, kako domaćih, tako i inostranih institucija i fakulteta.

Stekla je diplomu škole retorike Fakulteta za državne i evropske studije u Podgorici u toku čijeg trajanja je dobila i Nagradu za najbolji debatni par XII generacije Škole retorike.

Nosilac je sertifikata Psihologije laganja Instituta za bihejvioralnu forenziku iz Srbije, takođe i sertifikata How Europe works i Sustainable development on the local level Robert Shuman instituta iz Budimpešte, Politische Akademie iz Austrije i Martens Wilfried centra iz Brisela.

Završila je obuku za primjenu Zakona o upravnom postupku i vođenje upravnog postupka na Fakultetu za državne i evropske studije.

Nakon završenog advokatskog pripravničkog staža, položila je Državni ispit i nastavila je da radi na mjestu profesorice pravne grupe predmeta u JU SMŠ "Danilo Kiš", uporedo sa tim je radila i kao pravni savjetnik za rad sa strancima u privatnom sektoru, osnovala ie i bila izvršni direktor Smart Co Doo Budva.

Izabrana je za odbornicu Skupštine opštine Budva (mandatni saziv 2016-2020. godina), kao i za članicu Odbora za međunarodnu i međuopštinsku saradnju Skupštine opštine Budva. Član je Rotary kluba Budva.

Govori engleski jezik, a služi se njemačkim. Majka je petogodišnjeg muškog djeteta.