16-12-2021

Apel MZ Lapčići: Ne želimo da ostavimo djeci uništena sela

Građani sela Lapčići uputili su apel u kojem poručuju da su se u nekoliko navrata obraćali odgovornim sekretarijatima u Opštini Budva, kao i Komunalnoj inspekciji, u nadi da će problem izazvan od strane turskog državljanina na njihovu štetu biti riješen. Oni su još jednom pozvali sve odgovorne opštinske i državne institucije da spriječe, kako su naveli, bahato ponašanje pomenute osobe.


Foto: Arhiva

Apel prenosimo u cjelosti:

Naime, radi se o turskom državljaninu, nastanjenom u selu Markovići, sa dosijeom u budvanskoj policiji, koji bez dozvole izvodi građevinske radove, tj. probija puteve. Gradeći puteve, uništava naše privatne posjede sa plodnom zemljom, a stari austrijski put, koji su koristili naši preci, mi sami i brojni turisti, potpuno je devastirao.

Povrijeđeni smo nebrigom nadležnih organa za neprocjenjivim bogatstvom naših sela i pitamo se da li lični interes jednog čovjeka, ili pak grupe ljudi, može biti stavljen ispred javnog interesa.

U nadi da će ovaj apel konačno probuditi svijest nadležnih i podsjetiti ih na obavezu da reaguju, ako ni zbog koga, a ono zbog naše djece, kojoj ne želimo da ostavimo uništena sela, srdačno vas pozdravljamo!