10-03-2020

Apple ponovo otvorio prodavnice u Kini

Kompanija Apple je ponovo otvorila skoro sve svoje prodavnice u Kini nakon što ih je bila zatvorila zbog širenja koronavirusa.

Apple ponovo otvorio prodavnice u Kini | Radio Televizija Budva

Foto: mysmartprice.com

Kako piše CNBC, s obzirom na to da ovaj američki tehnološki gigant ima svoje 42 prodavnice u Kini, sada je ponovo otvorio njih 38, dok su četiri ostale zatvorene. Istaknuto je i to da neke od otvorenih prodavnica i dalje rade u ograničenom radnom vremenu.

Tri prodavnice u Tianjinu, glavnom gradu na sjeverozapadu Kine, i prodajna lokacija u Suzhouu, gradu zapadno od Šangaja, i dalje su zatvorene. Glasnogovornik Applea odbio je da prokomentariše razlog zbog kojeg te prodavnice ostaju zatvorene.

Kina je kritično tržište za Apple, a proizvođač iPhonea je upozorio da neće ispuniti smjernice prihoda koje je dao za martovski kvartal i riječ je od 63 do 67 milijardi dolara.

Početkom februara, Apple je privremeno zatvorio svoje prodavnice u kontinentačnoj Kini zbog koronavirusa koji je sada uzeo više od 4.000 ljudskih života širom svijeta. CNBC piše da su do 24. februara 29 od 42 prodavnice bile otvorene.

Apple je rekao da će "isporuka iPhonea u svijetu biti privremeno ograničena" i da je "smanjena potražnja za njihovim proizvodima u Kini".

Foxonn, Appleov partner u Kini koji proizvodi iPhone, bio je prinuđen da u trenutku epidemije zatvori svoje fabrike. Samo prošle sedmice, tehnološki gigant rekao je investitorima da se već vratio na 50 odsto potrebnog sezonskog kapaciteta i da očekuje da se vrati u puni kapacitet do kraja mjeseca.

Izvor: klix.ba