25-10-2020

ASK će provjeriti podatke javnih funkcionera koji su stupili na funkcije

Agencija će, kako je saopšteno, vršiti provjere za sve funkcionere koji su stupili na javnu funkciju po navedenom osnovu, uključujuči poslanike i odbornike, te u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem donijeti adekvatne odluke.

ASK će provjeriti podatke javnih funkcionera koji su stupili na funkcije | Radio Televizija Budva

Foto: Mina
Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) saopštila je da će nakon što su poslije izbora održanih 30. avgusta konstituisani novi sazivi Skupštine Crne Gore i Skupština Opština Andrijevica, Budva, Tivat, Gusinje i Kotor, provjeriti podatke u vezi sa funkcijama koje obavljaju javni funkcioneri.

"Agencija će, u skadu sa svojim nadležnostima, izvršiti provjere podataka u vezi sa funkcijama koje vrše javni funkcioneri koji su po osnovu izbornog rezultata stupili na funkcije, kao i da li su ispunili obaveze propisane Zakonom o sprječavanju korupcije koje se, između ostalog, odnose na dostavljanje Izvještaja o prihodima i imovini ili obavještenja Agenciji, te navođenje tačnih i potpunih podataka u Izvještajima", navodi se u saopštenju ASK.

Agencija će, kako je saopšteno, obaviti provjere za sve funkcionere koji su stupili na javnu funkciju po navedenom osnovu, uključujuči poslanike i odbornike, te u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem donijeti adekvatne odluke.