13-02-2019

Bajraktari: Novi cjenovnik Morskog dobra je pljačka

Novi cjenovnik Morskog dobra, koji će se primjenjivati narednih pet godina, predstavlja novu organizovanu pljačku, ocijenio je predsjednik ulcinjskog Odbora URA, Omer Bajraktari.

Bajraktari: Novi cjenovnik Morskog dobra je pljačka | Radio Televizija Budva

“I ako se ne treba čuditi nijednoj odluci koja dolazi iz Morksog dobra, ovoga puta su nadišli sebe. Takva je i odluka o novom cjenovniku koji je usvojio Upravni odbor na sjednici početkom januara”, naveo je Bajraktari u saopštenju.

On je kazao da korisnicima Morskog dobra, po raznim osnovama, novi cjenovnik nije dostupan i da se, ukoliko žele doći do njega, moraju služiti institutom o slobodnom pristupu informacijama.

“Nema veće netransparentnosti nego kriti cjenovnik od građana i preduzeća koji uredno pune budžet tog preduzeća", rekao je Bajraktari.

On je dodao da investicija, makar u Ulcinju, nema, a i kad ih je bilo rađene su pogrešno.

“Što se samog cjenovnika tiče, on liči na neku organizovanu zakonsku pljačku, koja se teško može dovesti u vezu sa zdravim razumom. Povećanje osnovne cijene zakupa i po kvadratu za neke kategorije objekata, za po nekoliko puta, je sramno i pokazuje da ljudi koji sjede u udobnim foteljama nemaju osjećaj za realnost”, poručio je Bajraktari.

On je kazao da predstavnici Morskog dobra zaboravljaju koliko je teško zaraditi novac u privatnom sektoru.

“Nakon što je novim Zakonom o finansiranju lokalne samouprave oduzeta mogućnost vraćanja stedstava iz Morskog dobra, to direktno znači da će Opština Ulcinj izgubiti preko sedam miliona EUR u narednom petogodišnjem periodu, što je skandalozno”, smatra Bajraktari.

On je poručio da Morsko dobro u Ulcinju za 20 godina nije htjelo da napravi jedno parking mjesto za jednu barku, koje bi bilo funkcionalno makar i za jedno godišnje doba.

“A da ne govorimo kako su zarobili atraktivne lokacije na kojima se umejsto luksiznih hotela nalaze makadamski parkinzi”, zaključio je Bajraktari.